Dag van installatie zonnepanelen

U heeft zonnepanelen aangeschaft, maar wat gebeurt er allemaal op de dag van installatie? Om de installatie van uw panelen goed en snel te laten verlopen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo kunnen de installateurs hun werk goed uitvoeren en komt u niet voor verrassingen te staan.

Meer dan zonnepanelen

Bij de installatie van zonnepanelen moet u aan meer denken dan alleen de panelen op het dak leggen. De volgende werkzaamheden zullen door vakkundige VCA-gecertificeerde installateurd worden uitgevoerd:

Werkzaamheden binnen:

  • Plaatsen van de omvormer
  • Aanleggen kabel van de omvormer naar de meterkast
  • Aanpassingen in de meterkast
  • Installeren van monitoring
Werkzaamheden buiten:
  • Dak bereikbaar maken
  • Panelen plaatsen op schuin of plat dak
  • Kabeltraject van panelen naar omvormer
  • Eventueel kabeltraject van omvormer naar meterkast

Benieuwd naar wat zonnepanelen op uw dak opbrengen?
Vraag eenvoudig en vrijblijvend advies aan. U krijgt dan een eerlijk en persoonlijk advies over de mogelijkheden op uw dak.

advies aanvragen

De dag van installatie

Vandaag worden uw zonnepanelen geplaatst! Samen met u moeten er nog een aantal zaken worden bepaald. Bijvoorbeeld waar de omvormer komt te hangen. Het beste is om de omvormer zo dicht mogelijk bij de panelen op te hangen. Daarom wordt de omvormer vaak op zolder gehangen. Soms is er ook een mogelijkheid de omvormer in de meterkast te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat de omvormer geluid maakt.

Wanneer bepaald is waar de omvormer moet komen, wordt deze geplaatst en wordt de bekabeling van de omvormer naar de meterkast aangelegd. Waar deze kabels komen te liggen, gaat weer in overleg met u. Wanneer er een loze leiding ligt, kan deze gebruikt worden. Wanneer dit niet zo is wordt de bekabeling zo onopvallend mogelijk binnenshuis gelegd. Uw omvormer geeft via het LCD-scherm altijd inzicht in de stroomproductie van de zonnepanelen. Tevens bestaat er de mogelijkheid om de productie te bekijken via een monitoringsysteem.

Terwijl de bekabeling wordt gelegd en weggewerkt, zijn de installateurs bezig met het plaatsten van het montagesysteem voor de zonnepanelen. Wanneer het montagesysteem is geplaatst, wordt de bekabeling van de panelen naar de omvormer gelegd.

Als laatste worden de zonnepanelen geïnstalleerd en aangesloten. U bent nu klaar om te starten met het opwekken en terugleveren van uw eigen energie en besparen van geld!

Onderhoud zonnepanelen

Ook na de installatie van uw zonnepanelensysteem zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten, bijvoorbeeld hoe u uw zonnepanelen moet schoonmaken.

Wat kunt u besparen?

Met de ENGIE Wijzer kunt u in twee eenvoudige stappen weten welke maatregelen het best bij uw woonsituatie passen én wat ze u opleveren.

Vul uw postcode en huisnummer in en start de ENGIE Wijzer

ENGIE Wijzer

Deze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren