Zonnepanelen verzekeren

Zonnepanelen zijn een investering waar u lang mee wilt doen. Mocht er toch iets gebeuren, dan wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn.

Zonnepanelen wel of niet verzekeren?

Zonnepanelen vallen bij de meeste verzekeraars onder de opstalverzekering. Liggen uw zonnepanelen niet vast op een plat dak? Dan kan het zijn dat de panelen toch buiten de opstalverzekering vallen.

Het is belangrijk uit te zoeken of uw zonnepanelen binnen de opstalverzekering vallen en hoe ze dan verzekerd zijn. Zijn ze bijvoorbeeld ook verzekerd tegen storm- en hagelschade?

Het verschilt per verzekering hoe zonnepanelen verzekerd zijn. Daarom is het aan te raden zelf navraag te doen bij uw verzekeraar. Wanneer uw panelen niet verzekerd zijn, kunt u een aparte verzekering voor uw zonnepanelen afsluiten. In geval van schade dekt deze ook het productieverlies.

Schoonmaken zonnepanelen

Naast uw verzekering zijn er na de installatie nog een aantal zaken belangrijk om te weten. Hoe moet u uw panelen bijvoorbeeld schoonmaken?

Wat kunt u besparen?

Met de ENGIE Wijzer kunt u in twee eenvoudige stappen weten welke maatregelen het best bij uw woonsituatie passen én wat ze u opleveren.

Vul uw postcode en huisnummer in en start de ENGIE Wijzer

Doe de check

Deze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren