Terugverdientijd zonnepanelen

Zijn zonnepanelen een goede investering? Jazeker! U bespaart er niet alleen energie mee, maar het bespaart u ook geld. Maar hoe lang duurt het voor u uw zonnepanelen heeft terugverdiend? Dat hangt van een aantal zaken af.

Prijsdaling zonnepanelen

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen sterk in prijs gedaald. Hierdoor is een investering nog interessanter. Tussen 2006 en 2011 halveerden de prijzen en tussen 2011 en nu zijn de prijzen nog eens met een kwart gedaald. Deze prijsdaling is natuurlijk gunstig voor de terugverdientijd van uw zonnepanelensysteem.

Benieuwd naar wat zonnepanelen op uw dak opbrengen?
Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan. U krijgt dan een eerlijk en persoonlijk advies over de mogelijkheden op uw dak.

Advies aanvragen

Plaatsing van zonnepanelen

De plaatsing van uw zonnepanelen ten opzichte van de zon heeft ook invloed op de terugverdientijd. De optimale oriëntatie is natuurlijk het zuiden, maar ook wanneer uw dak iets naar het oosten of westen staat is dat geen probleem. Ook moet u rekening houden met eventuele schaduwen van bijvoorbeeld een dakkapel of boom. Wanneer u een dak op het zuiden heeft, maar daar door een boom ’s middags schaduw op valt, kan het gunstiger zijn uw panelen alsnog op het oosten of westen te oriënteren. U hoeft natuurlijk niet zelf te bepalen wat de beste stand is voor uw zonnepanelen. Onze partner kijkt naar de ligging van het huis en bespreekt met u de mogelijkheden.

Btw teruggave

Sinds 2013 is het mogelijk de btw op de aanschaf van uw zonnepanelen terug te vragen. Hierdoor gaat er nog eens 21% van de toch al lage prijs af. Volg ons stappenplan om de btw op uw zonnepanelen terug te vorderen. De gemiddelde terugverdientijd van een zonnepanelensysteem ligt nu rond de 7 jaar. Dit is een ruwe schatting en verschilt per situatie. Wilt u weten wat de terugverdientijd is in uw situatie? Vul dan het ENGIE bespaaradvies hieronder in.

Terugleververgoeding

Wist u dat u stroom kunt terugleveren aan ons? Wanneer u meer stroom opwekt dan dat u verbruikt, levert u deze stroom terug aan het net. Voor deze stroom ontvangt u een terugleververgoeding. Zo kunt u dus geld verdienen met uw zonnepanelen!

Wat kunt u besparen?

Met de ENGIE Wijzer kunt u in twee eenvoudige stappen weten welke maatregelen het best bij uw woonsituatie passen én wat ze u opleveren.

Vul uw postcode en huisnummer in en start de ENGIE Wijzer.

ENGIE Wijzer

Deze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren