Subsidie zonnepanelen 2018

Wilt u weten of er subsidie op zonnepanelen mogelijk is? Voor 2018 is er (nog) geen landelijke subsidieregel. Wel zijn er verschillende provincies en gemeenten die subsidie beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het hangt er dus een beetje van af waar u woont of/en hoeveel subsidie u kunt krijgen. Let er wel op dat door de sterke prijsdaling in de afgelopen jaren, zonnepanelen ook zonder subsidie een hele goede investering zijn die u binnen een paar jaar alweer heeft terugverdiend.

Btw-regeling zonnepanelen

Naast eventuele subsidies zijn er ook andere initiatieven om het kopen van zonnepanelen nog aantrekkelijker te maken. Zo is er voor iedereen die dit jaar zonnepanelen heeft aangeschaft een btw-regeling. Met deze btw-regeling kunt u het volledige btw-bedrag op de aanschaf van uw zonnepanelen terugkrijgen.

Benieuwd naar wat zonnepanelen op uw dak opbrengen?
Vraag eenvoudig en vrijblijvend advies aan. U krijgt dan een eerlijk en persoonlijk advies over de mogelijkheden op uw dak.

advies aanvragen

Energiebespaarlening

Een andere mogelijkheid om uw investering te financieren is gebruik te maken van de Energiebespaarlening. Bij deze lening staat het rentetarief voor de gehele looptijd vast en betaalt u een vast bedrag per maand. De looptijd ligt tussen de 7 en 15 jaar. De rente van de lening is voor de meeste woningeigenaren fiscaal aftrekbaar. Op de website van de Energiebespaarlening kunt u meer lezen over de lening.

Subsidie zonnepanelen per gemeente

Wilt u weten of er in uw gemeente subsidie beschikbaar is? Doe dan de subsidiecheck van de Belastingdienst op: www.energiesubsidiewijzer.nl.

Wat kunt u besparen?

Met de ENGIE Wijzer kunt u in twee eenvoudige stappen weten welke maatregelen het best bij uw woonsituatie passen én wat ze u opleveren.

Vul uw postcode en huisnummer in en start de ENGIE Wijzer.

ENGIE Wijzer

Deze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren