Menumenuclose

Terugverdientijd zonnepanelen

Zijn zonnepanelen een goede investering? Jazeker! U bespaart namelijk niet alleen energie, maar u bespaart ook geld op uw energierekening. Omdat u geld gaat besparen, komt er een punt dat u de zonnepanelen hebt terugverdiend. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de stand van uw dak en het soort panelen. We vertellen u hier graag meer over.

Prijsdaling zonnepanelen

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen sterk in prijs gedaald. Hierdoor is de investering in zonnepanelen nog interessanter geworden. Tussen 2006 en 2011 halveerden de prijzen en nu zijn de prijzen nog eens met een kwart gedaald. Deze prijsdaling is natuurlijk gunstig voor de terugverdientijd van uw zonnepanelen.

Plaatsing van de zonnepanelen

De plaatsing van uw zonnepanelen ten opzichte van de zon heeft ook invloed op de terugverdientijd. De optimale oriëntatie is natuurlijk op het zuiden, maar ook wanneer uw dak iets naar het oosten of westen staat is dat geen probleem. Ook moet u rekening houden met eventuele schaduwen van bijvoorbeeld een dakkapel of boom. Wanneer u een dak op het zuiden hebt, maar daar door een boom 's middags schaduw op valt, kan het gunstiger zijn uw panelen alsnog op het oosten of westen te oriënteren.

U hoeft natuurlijk niet zelf te bepalen wat de beste stand is voor uw zonnepanelen. Onze partner kijkt naar de ligging van het huis en bespreekt met u de mogelijkheden.

Btw teruggave

Sinds 2013 is het mogelijk de btw op de aanschaf van uw zonnepanelen terug te vragen. Hierdoor gaat er nog eens 21% van de prijs af. Volg ons stappenplan om de btw op uw zonnepanelen terug te vorderen. De gemiddelde terugverdientijd van een zonnepanelensysteem ligt nu rond de 7 jaar. Dit is een ruwe schatting en verschilt per situatie. In uw offerte wordt de terugverdientijd vermeld, zodat u precies weet na hoelang u de zonnepanelen hebt terugverdiend.

closeDeze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren