Menumenuclose


Alles uit de zon halen?

Ontdek de oplossingen voor jouDe zon is er voor iedereen. En het mooie is: de zon staat altijd aan. Bij ENGIE geloven we dan ook dat iedereen – en jij dus ook - daar van zou moeten kunnen profiteren. Want er kan veel met de zon, ook in Nederland. Voor iedereen hebben we een oplossing, wat je situatie ook is. Van zonnepanelen op je eigen dak tot het investeren in een lokaal zonnepark.

Met de uitdagingen van vandaag, creëren we het Nederland van morgen. En geen uitdaging is te groot. Dus of we ook wat voor jou uit de zon kunnen halen?#ChallengeAccepted

Hoe ook jij van de zon kunt profiterenZonneparken ENGIE

"Mooi hoor, al die zonneparken over de hele wereld. Maar wat heb ik hier aan?"

Ook in Nederland hebben wij al zonneparken staan en leggen we continu nieuwe zonnepanelen. Inmiddels al meer dan 400.000. Deze groene stroom kun jij thuis gebruiken. Zo profiteer je van zonne-energie, opgewekt in Nederland. Voordelig en duurzaam!

Haal de Nederlandse zon in huis

"Hoe kan ik als ondernemer profiteren van de zon?"

Uiteraard kun je ook op de zaak profiteren van de energie uit onze Nederlandse zonneparken. Daarnaast kunnen wij je helpen jouw onderneming verder te verduurzamen. Zo hebben we bij een ondernemer de energiekosten verlaagd door het dak vol te leggen met zonnepanelen. En de stroom die overblijft, biedt hij nu aan aan zijn medewerkers en klanten.

Zet jouw onderneming in het zonnetje

Opgewekt en Co

Zonnepanelen ENGIE

"Ik heb geen eigen dak voor zonnepanelen. Wat kunnen jullie voor mij betekenen?"

Heb je geen eigen dak, is je dak niet helemaal geschikt voor zonnepanelen of vind je ze gewoon niet mooi voor op je eigen huis? Via ENGIE kun je ook investeren in een lokaal zonnepark. Als eigenaar van een gedeelte van het zonnepark ontvang je een vast rendement op je investering, die ook nog eens hoger ligt dan de huidige spaarrente. Goed voor je portemonnee en het milieu!

Ontdek de mogelijkheden

"En als ik al groene stroom heb, wat kan ik dan nog meer met de zon om te verduurzamen?"

Bundel de krachten met je buren en start een energiecoöperatie. Samen investeren jullie in het opwekken van groene stroom. Bijvoorbeeld met zonnepanelen op het dak van de basisschool of de gymzaal. Zo kan de hele omgeving profiteren van lokaal opgewekte groene stroom.

Alles voor energiecoöperaties

Zonnedak Jacobs zonnepanelen ENGIE


Altijd op zoek naar nieuwe oplossingen

Wereldwijd voorziet ENGIE al 100 miljoen mensen dagelijks van 100% groene stroom zoals zonne-energie. Daarom bouwen we continu aan nieuwe zonneparken. En zoeken we altijd naar innovatieve oplossingen om nóg meer uit de zon te halen. Bijvoorbeeld met drijvende zonnepanelen. Zo werken wij in heel Nederland met de zon.

Bekijk enkele voorbeelden van onze projecten. En op de kaart zie je wat we bij jou in de buurt al doen.

Zonnepanelen op water

Om nog meer groene stroom uit zonnepanelen te halen, laten we de panelen drijven op water. Het water zorgt namelijk voor verkoeling. Een drijvend zonnepark kan hierdoor nog meer energie opwekken, dan zonnepanelen op land.

Zonne-energie van het werk

Op het dak van het bedrijf Royal Lemkes in Bleiswijk liggen 4.000 zonnepanelen. Die panelen wekken genoeg groene stroom op voor het bedrijf zelf én voor de medewerkers. Zonne-energie voor thuis, van het dak waar je overdag onder werkt.

Groene stroom voor miljoenen mensen

In Nederland heeft ENGIE al ruim 400.000 zonnepanelen geplaatst. En ook in de rest van de wereld zetten we vol in op duurzame energie. Zo wekken we in meer dan 200 zonneparken groene stroom op voor miljoenen huishoudens.
+

De Nederlandse zon en ENGIE

Dagelijks werkt ENGIE in heel Nederland met de zon. Door het bouwen van nieuwe zonneparken, samenwerkingen aan te gaan en door continu te zoeken naar innovatieve oplossingen. Ontdek wat we bij jou in de buurt al met de zon doen.

+

Zonnepark Eemshaven

Op de Eemshaven heeft ENGIE een groot zonnepark gerealiseerd, pal naast de Eemscentrale. Op het terrein aan de Robbenplaatweg draaien ook al negen windmolens, met een productie ter grootte van het stroomverbruik van 30.000 huishoudens.

+

Zonnepark Flevokust

Vlakbij Lelystad heeft ENGIE één van de grootste zonneparken van Nederland aangelegd. In dit park wekken de bijna 90.000 zonnepanelen genoeg zonne-energie op voor 9.000 huishoudens.

+

Zonnedak Gijsbers

Willie en Marjan Gijsbers zijn al jaren een pionier in de agrarische sector. Met het Zonnedak Gijsbers op hun varkenshouderij zetten zij de volgende stap naar een verantwoorde bedrijfsvoering. Het zonnedak gaat jaarlijks genoeg energie opleveren voor circa 168 huishoudens. Jij kan investeren in dit zonnedak en zo bijdragen aan het verduurzamen van Nederland.

+

Zonnedak JaWij

Het Zonnedak JaWij in Odiliapeel gaat met 742 panelen jaarlijks gemiddeld 240.000 kWh opwekken. Genoeg energie voor circa 80 huishoudens. Jij kan investeren in dit zonnedak en zo bijdragen aan het verduurzamen van Nederland.

+

De Jong en Bos

Akkerbouwbedrijf De Jong en Bos in Odoorn wekt zelf zonne-energie op. Meer dan het bedrijf zelf nodig heeft. De groene stroom die 'over' is, stelt De Jong en Bos via ENGIE al huishoudens in de omgeving beschikbaar.

+

Goudse Panelen

Energiecoöperatie Goudse Panelen wil lokaal zonne-energie opwekken om zo de regio Gouda te verduurzamen. Samen met ENGIE maken zij deze groene stroom beschikbaar aan de omgeving.

+

Greenparc Energy

Bijna 4000 zonnepanelen op het dak van Royal Lemkes in Bleiswijk wekken meer stroom op dan het bedrijf zelf nodig heeft. Deze groene stroom maakt Royal Lemkes samen met ENGIE beschikbaar aan medewerkers en klanten.

+

Noaber-Energie

Energiecoöperatie Noaber-Energie in Bathmen wekt op de daken van lokale boerderijen zonne-energie op, om zo de regio te verduurzamen. Samen met ENGIE maken zij deze groene stroom beschikbaar aan de omgeving.


+

WatBeters

Energiecoöperatie WatBeters uit de gemeente Overbetuwe wekt zelf zonne-energie op om de regio te verduurzamen. Samen met ENGIE maken zij deze groene stroom beschikbaar aan de omgeving.

+

Wezenberg Zonne-energie

Ruim 12.000 zonnepanelen op de daken van Wezenberg Groep in IJsselmuiden wekken meer stroom op dat het bedrijf zelf nodig heeft. Samen met ENGIE maken zij deze groene stroom beschikbaar aan de omgeving.

+

Zon uit de Noordoostpolder

Lokale ondernemers uit de Noordoostpolder wekken zelf zonne-energie op. Onder de naam 'Zon uit de Noordoostpolder' stellen zij deze groene stroom samen met ENGIE beschikbaar aan de omgeving.

+

Zonnedak Emmen

Het dak van Hippisch Centrum Emmen in Erica is omgebouwd tot een prachtig zonnedak. Dit stralende dak gaat jaarlijks gemiddeld 175.000 kWh opwekken. Genoeg energie voor circa 60 huishoudens. Jij kan investeren in dit zonnedak en zo bijdragen aan het verduurzamen van Nederland.

+

Zonnepark Jacobs

Ton en Anita Jacobs uit Eersel gaan het zonnedak op hun boerenbedrijf uitbreiden met 3000 panelen. Het zonnedak gaat jaarlijks genoeg energie opwekken voor circa 285 huishoudens.

+

Zonnedak Zonnig Helmond

Het Zonnedak Zonnig Helmond levert groene stroom aan bedrijven in Helmond en de regio. Jaarlijks gaat het zonnedak met 2.080 panelen gemiddeld 521.250 kWh opwekken. Genoeg energie voor circa 170 huishoudens. Jij kan investeren in dit zonnedak en zo bijdragen aan het verduurzamen van Nederland.

+

Zonnedak Oss

Op het zonnedak Oss staan 4500 zonnepanelen. Met deze zonnepanelen wekt ENGIE 1,2 megawatt aan zonne-energie op. Dit is goed voor bijna 350 huishoudens.

+

Zonnepark Coevorden

Solarfields realiseert samen met de gemeente Coevorden een zonnepark. Jaarlijks gaat Zonnepark Coevorden gemiddeld 10 miljoen kWh opwekken. Genoeg energie voor circa 3.000 huishoudens. Jij kan investeren in dit zonnepark en zo bijdragen aan het verduurzamen van Nederland.

+

Zonnepark Lelystad

Gemeente Lelystad had een braakliggend terrein met een oude proefboerderij vol asbestdaken. Dit terrein is ondertussen opgebouwd tot het zonnepark Solarvation Lelystad met 102.536 zonnepanelen. Jij kan investeren in dit zonnepark en zo bijdragen aan het verduurzamen van Nederland.

+
binnenkort beschikbaar

Zonnepark Molenwaard

Solarfields realiseert samen met de gemeente Midden-Groningen, omwonenden en LAOS Landschapsarchitectuur het Zonnepark Molenwaard. Jaarlijks gaat zonnepark gemiddeld 37 miljoen kWh opwekken. Genoeg energie voor circa 10.000 huishoudens.

+

Zonnepark Beuningen

De gemeente Beuningen heeft het doel om in 2040 volledig energieneutraal te zijn. ENGIE ondersteunt graag in deze energietransitie en heeft daarom een volledig nieuw zonnepark met 22.000 panelen aangelegd. Genoeg zonne-energie voor ongeveer 1800 huishoudens.

+

Zonnepark Burgum

In het zonnepark Burgum liggen 19.000 zonnepanelen. Er drijven 144 zonnepanelen op het water.

+

Zonnepark Deventer

In het zonnepark van Deventer liggen 1000 zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken 0,25 megawatt aan zonne-energie op. Dit is goed voor 61 huishoudens.

+

Zonnepark Nijmegen

In het zonnepark in Nijmegen staan 4000 zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken samen 1,04 megawatt aan zonne-energie op. Dit is goed voor 258 huishoudens.

+

Homecenter Wolvega

De zonnepanelen van zonnepark Wolvega liggen op het dak van Homecenter Wolvega. In totaal liggen hier 15.000 zonnepanelen. De stroom die niet gebruikt wordt door Homecenter Wolvega stelt ENGIE beschikbaar aan klanten en medewerkers.

+

Zonnepark Zwolle

In zonnepark Zwolle staan 3500 zonnepanelen die jaarlijks 738 megawattuur zonne-energie opleveren. Hiermee voorzien we 224 huishoudens van stroom.

+

Zon op Lochemse St. Joseph Kerk

Energiecoöperatie Zon op Lochemse St. Joseph Kerk wekt zonne-energie op, op het dak van de lokale kerk om zo de regio te verduurzamen. Samen met ENGIE maken zij deze groene stroom beschikbaar aan de omgeving.

+

Zonnige Start

Energiecoöperatie Zonnige Start uit de gemeente Emmen wekt zelf zonne-energie op om zo de regio te verduurzamen. Samen met ENGIE stellen zij deze groene stroom beschikbaar aan de omgeving.

+

Gewassen telen onder zonnepanelen

Langs de A73 bij Nijmegen werkt ENGIE aan een nieuw zonnepark met 90.000 zonnepanelen, genoeg voor 13.000 huishoudens. Het zonnepark krijgt een dubbele opbrengst, want onder de panelen worden straks gewassen en bloemen geteeld.

+

Zonnebos Achmea Apeldoorn

Op de Achmea Campus Apeldoorn heeft ENGIE een 'zonnebos' gebouwd, een 7.000 vierkante meter tellende duurzame carport-installatie. Op de carport liggen 3.200 zonnepanelen en op het parkeerterrein zijn 30 laadpunten voor elektrische auto's geïnstalleerd.

+

Zonnepanelen op metrostations

Op de daken van 13 Amsterdamse metrostations heeft ENGIE 5.200 zonnepanelen gelegd. Hiermee kunnen deze stations van stroom voorzien worden. Zo dragen de gemeente Amsterdam, Vervoerregio Amsterdam en stadsvervoerder GVB samen met ENGIE bij aan de verduurzaming van de stad.

+

Solar Team Eindhoven

ENGIE is partner van Solar Team Eindhoven, die een gezinsauto bouwt die rijdt op zonne-energie. Samen leveren we zo een bijdrage aan een samenleving die onafhankelijk is van fossiele brandstoffen. Afgelopen jaar won Solar Team Eindhoven voor de vierde keer op rij de World Solar Challengee, waarbij zonneauto's een race van 3.000 kilometer rijden door Australië.

+

All-electric ziekenhuis Meppel

ENGIE werkt in Meppel mee aan de bouw van het eerste all-electric ziekenhuis van Nederland. Naar verwachting opent het nieuwe ziekenhuis in 2022 haar deuren. In het ontwerp speelt duurzaamheid een grote rol: geen gasaansluiting meer, maar zonnepanelen.

+

Zonnepark 't Rikkerink

Op de voormalige stortplaats in Hof van Twente bouwt ENGIE een volledig nieuw zonnepark. Er komen ruim 29.000 zonnepanelen te liggen die genoeg stroom opwekken voor ongeveer 4.000 huishoudens. Naar verwachting is het zonnepark in de zomer van 2021 gereed.

+

Zonnedak voor ziekenhuis Tjongerschans

Voor het ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen bouwt ENGIE een zonnedak en zetten we stappen in het verder verduurzamen van dit ziekenhuis.

+

Zonnepark Westeinde

Bij de 'Haak om Leeuwarden' (rondweg langs Leeuwarden) heeft ENGIE een zonnepark aangelegd met bijna 10.000 panelen. Dit park wekt genoeg zonne-energie op voor ongeveer 1.000 huishoudens.

+

Zomerbad Peize

Zwembaden zijn behoorlijke energieslurpers. ENGIE helpt Zomerbad Peize om volledig energieneutraal te worden. Daarom komen er 432 zonnepanelen te liggen, waarbij 200 panelen nodig zijn voor het zwembad. De rest van de zonne-energie kan worden gebruikt door lokale verenigingen en wijkbewoners.

+

Energy Observer

ENGIE is partner van de Energy Observer, het eerste schip dat op duurzame energie en waterstof een reis rond de wereld maakt. De Energy Observer produceert zijn eigen waterstof aan boord met behulp van verschillende duurzame energiebronnen, waaronder de zon.