Menumenuclose

Zonnepanelen op een plat dak

Veel bedrijfspanden hebben een plat dak. Een plat dak biedt heel veel mogelijkheden om nog meer rendement uit uw zonnepanelen te halen. U zit namelijk niet vast aan de stand van een schuin dak. De zonnepanelen kunnen in de best renderende stand worden gezet. Zo heeft u uw zonnepanelen nog sneller terugverdiend!

Hoger rendement dan schuin dak

Met een plat dak zit u niet vast aan de hellingshoek van uw dak. U kunt zelf beslissen hoe u de zonnepanelen oriënteert. U kunt ze dus in de beste stand zetten voor een hoger rendement. Naast het zelf bepalen van de stand van de panelen, zijn er nog meer voordelen. Zo verdient u de zonnepanelen door het hogere rendement sneller terug en vallen panelen op een plat dak minder op dan op een schuin dak. Het is wel iets duurder om zonnepanelen op een plat dak te monteren, dan op een schuin dak. Dit verdient u daarentegen wel weer terug door het hogere rendement.

Ook kunt u op een plat dak kiezen voor de goedkopere blauwe panelen in plaats van de mooiere zwarte. Op een plat dak liggen de zonnepanelen namelijk minder in het zicht, waardoor u niet voor duurdere designpanelen hoeft te kiezen. 

Montage zonnepanelen plat dak

Er zijn veel verschillende montagesystemen voor platte daken. Hierdoor is er voor bijna elk soort dak een geschikt montagesysteem. De installateur zorgt ervoor dat de panelen op de juiste manier op uw dak worden geplaatst, zodat u het hoogste rendement uit uw panelen haalt.

Vraag een vrijblijvende offerte aan