Menumenuclose

Terugverdientijd zonnepanelen

Zijn zonnepanelen een goede investering? Jazeker! U gaat namelijk flink minder energie verbruiken en daarmee gaat ook uw energierekening flink omlaag. Omdat u geld gaat besparen, verdient u de zonnepanelen vanzelf weer terug. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de stand van uw dak en het soort zonnepanelen. We vertellen u hier graag meer over.

Prijsdaling zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de laatste jaar sterk in prijs gedaald, terwijl de kwaliteit omhoog is gegaan. Hierdoor is de investering in zonnepanelen nog interessanter geworden. Tussen 2006 en 2011 halveerden de prijzen en nu zijn de prijzen nog eens met een kwart gedaald. Door de prijsdaling heeft u de zonnepanelen sneller terugverdiend.

Plaatsing van de zonnepanelen

De plaatsing van uw zonnepanelen ten opzichte van de zon heeft ook invloed op de terugverdientijd. De optimale oriëntatie is op het zuiden, maar ook wanneer uw dak naar het oosten of westen is gericht, is dat geen probleem. Ook moet u rekening houden met eventuele schaduwen van bijvoorbeeld een boom of andere gebouwen. Wanneer u een dak op het zuiden hebt, maar daar door een boom 's middags schaduw op valt, kan het gunstiger zijn uw zonnepanelen alsnog op het oosten of westen te oriënteren.

U hoeft natuurlijk niet zelf te bepalen wat de beste stand is voor uw zonnepanelen. Onze partner kijkt naar de ligging van het pand en bespreekt met u de mogelijkheden.

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren