Menumenuclose

Terugverdientijd zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een goede investering. U wekt niet alleen uw eigen groene energie op, maar u gaat ook geld besparen om uw energierekening. Door deze besparing verdienen de zonnepanelen zichzelf weer terug. Na hoe lang u de zonnepanelen terugverdient, verschilt per situatie. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het soort panelen dat u kiest en de stand van uw dak.

Prijsdaling zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de laatste jaar sterk in prijs gedaald, terwijl de kwaliteit omhoog is gegaan. Hierdoor is de investering in zonnepanelen nog interessanter geworden. Tussen 2006 en 2011 halveerden de prijzen en nu zijn de prijzen nog eens met een kwart gedaald. Door de prijsdaling heeft u de zonnepanelen sneller terugverdiend.

Plaatsing van de zonnepanelen

De plaatsing van uw zonnepanelen ten opzichte van de zon heeft ook invloed op de terugverdientijd. De optimale oriëntatie is op het zuiden, maar ook wanneer uw dak naar het oosten of westen is gericht, is dat vaak geen probleem. Eventuele schaduwen op uw dak, van bijvoorbeeld bomen, is ook iets om rekening mee te houden. Dit kan namelijk een nadelig effect hebben op uw rendement. Wanneer u een dak op het zuiden hebt, maar daar door een boom 's middags schaduw op valt, kan het gunstiger zijn uw zonnepanelen alsnog op het oosten of westen te oriënteren.

U hoeft natuurlijk niet zelf te bepalen wat de beste stand is voor uw zonnepanelen. Onze partner kijkt naar de ligging van het pand en bespreekt met u de mogelijkheden.

Vraag een vrijblijvende offerte aan