Menumenuclose

Subsidie en fiscale regelingen

Voor ondernemers gelden meerdere regelingen om de investering in zonnepanelen nog aantrekkelijker te maken. Zo kunt u gebruikmaken van de KIA en de EIA regeling. Beide regelingen leveren u een eenmalig belastingvoordeel op. De regelingen zijn met elkaar te combineren om het voordeel te vergroten.

Bent u een zakelijke grootverbruiker met een aansluiting groter dan 3x80A? Dan kunt u ook gebruikmaken van de SDE+ subsidie. De SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van hernieuwbare energie en de marktwaarde van de geleverde energie.

Hieronder vertellen we u graag meer over de regelingen.

KIA: kleinschaligheidsaftrek

De KIA is een regeling voor ondernemingen en is geldig voor zowel kleinverbruikers als grootverbruikers. Door de KIA ontvangt u een eenmalig belastingvoordeel op de investering in onder anderen zonnepanelen. U kunt gebruikmaken van de regeling wanneer het totale investeringsbedrag van de onderneming in het boekjaar tussen de € 2.300,- en € 311.242,- ligt. U kunt de KIA-regeling combineren met de EIA-regeling.

EIA: energie-investeringsaftrek

Ook de EIA is een regeling voor ondernemers. Let er wel op dat deze regeling enkel te gebruiken is door kleinverbruikers. U bent een kleinverbruiker wanneer u een aansluiting van maximaal 3x80A hebt.

De EIA levert u een eenmalig belastingvoordeel op. Met deze regeling kunt u 54,4% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Alle investeringskosten (tot een maximum van € 750,- per kW piekvermogen) van een zonnepaneleninstallatie met een totale maximale doorlaatwaarde van 3x80A of minder, komen in aanmerking voor de EIA. Het minimale meldingsbedrag bedraagt € 2.500,-

SDE+: Stimulering Duurzame Energieproductie

De SDE+ subsidie is bedoeld voor zakelijke grootverbruikers. U bent een grootverbruiker wanneer uw aansluiting groter is dan 3x80A. De SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van hernieuwbare energie en de marktwaarde van de geleverde energie. De hoogte van de SDE+ bijdrage is daarmee afhankelijk van de ontwikkelingen van de energieprijs. Bij een hogere energieprijs krijgt u minder SDE+, maar ontvangt u meer van uw energieafnemer. Bij een lagere energieprijs krijgt u meer SDE+, maar ontvangt u minder van uw energieafnemer.

Een voorwaarde is dat uw zonnesysteem een vermogen heeft van 15kWP of meer. Omgerekend komt dit ongeveer uit op 60 panelen, afhankelijk van het vermogen van de zonnepanelen. 

U kunt deze regeling combineren met de KIA-regeling.

Vraag een vrijblijvende offerte aan