Menumenuclose

Zonnepanelen installeren, hoe werkt dit nu?

U heeft zonnepanelen aangeschaft, maar wat gebeurt er allemaal op de dag van installatie? Bij de installatie hoeft u in principe niets te doen, de installateurs regelen alles.

Het is natuurlijk wel fijn dat u een idee heeft van wat er gaat gebeuren en waar u rekening mee moet houden, zodat de installatie soepel en snel verloopt. We nemen u daarom graag mee door de dag van de installatie van uw zonnepanelen.

Alle werkzaamheden op een rijtje

Bij de installatie van zonnepanelen moet u aan meer denken dan alleen de panelen op het dak leggen. De volgende werkzaamheden zullen door vakkundige VCA-gecertificeerde installateurs worden uitgevoerd:

Werkzaamheden binnen:

Werkzaamheden buiten:

De voorbereiding

Voor de installatie neemt onze partner het proces van installeren met u door. Bij aankomst is het fijn als de installateur voor de deur kan parkeren en er rondom uw bedrijfspand genoeg ruimte is om een steiger of verhuislift te kunnen opzetten. Binnen werkt het wel zo prettig als hij makkelijk bij de meterkast kan komen. Dit is nodig om de bedrading netjes te kunnen wegwerken.

De installatie

Doorgaans is de installateur rond 7.30 bij u. Ze komen altijd in tweetallen. De installateurs beginnen met het opbouwen, zodat ze eenvoudig op het dak de zonnepanelen kunnen installeren. Vervolgens worden de rails geïnstalleerd waarop de zonnepanelen gemonteerd worden en daarna worden alle kabels aangebracht. De kabels worden vervolgens netjes door het dak weggewerkt. De omvormer wordt geplaatst op een plek die met u is afgestemd. De omvormer is een soort elektriciteitsmeter, ongeveer net zo groot als een schoenendoos. Deze omvormer zorgt ervoor dat alle opgewekte stroom in het stroomnet terecht komt. De kabels die hiervoor getrokken moeten worden, zijn netjes weggewerkt door een pijpje van het dak naar de meterkast.

De oplevering

Na de installatie ruimen de installateurs alles weer netjes op. Het zou fijn zijn als zij al het verpakkingsmateriaal bij u weg kunnen gooien. Verder wil de installateur graag na afloop van de installatie nog alles persoonlijk met u doorspreken. Het zou fijn zijn als er dan iemand aanwezig kan zijn.

Vraag een vrijblijvende offerte aan