Menumenuclose

Controle en monitoring

Inzicht in uw opwek en verbruik helpt om nog meer energie te besparen! Daarnaast kan het fijn zijn om af en toe te controleren hoeveel energie de zonnepanelen opwekken en of ze nog goed werken.

Er zijn meerdere manieren om uw zonnepanelen te monitoren. We vertellen u hier graag meer over.

Sunsure opbrengstgarantie

In uw offerte vindt u een voorspelling van hoeveel kWh uw zonnepanelen gaan opwekken. Dat is natuurlijk handig om te weten, maar samen met Sungevity geven wij hier ook de SunSure garantie op. Wekken uw zonnepanelen minder stroom op dan afgesproken? Dan krijgt u het verschil uitbetaald. Om te controleren of uw zonnepanelen opwekken wat we met u hebben afgesproken, worden deze 24/7 gemonitord. Wanneer de stroomproductie tegenvalt, neemt Sungevity contact met u op om te kijken waar dat aan kan liggen. U kunt hier meer lezen over de Sunsure garantie en andere garanties.

Zelf uw zonnepanelen monitoren

Het is ook mogelijk om uw panelen zelf te monitoren. Monitoren geeft niet alleen inzicht in uw opwek en verbruik, maar helpt ook om nog bewuster met uw stroomverbruik om te gaan. De kans dat u daarom nog meer energie gaat besparen is groot! Monitoren kan met de Sungevity app. Deze app is gratis wanneer u via ENGIE en Sungevity zonnepanelen aanschaft. Overigens is dit bij veel andere partijen niet het geval.

ENGIE app

Met de ENGIE app heeft u 24/7 inzicht in uw energieverbruik en in uw teruglevering. Zo ziet u precies hoeveel energie u verbruikt en hoeveel energie er wordt teruggeleverd aan het net. De app geeft u niet alleen inzicht, maar maakt het ook makkelijker om uw energieverbruik omlaag te brengen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan