Menumenuclose

Welke omvormer past bij uw bedrijfspand?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in gelijkstroom. Om de stroom van zonnepanelen voor uw onderneming te kunnen gebruiken zet een omvormer de gelijkstroom om naar wisselstroom. Vraagt u bij ons een offerte aan voor zonnepanelen op het dak van uw pand? Dan ontvangt u ook meteen advies over de juiste omvormer. Er zijn veel verschillende soorten omvormers; onze installateurs weten precies welk model past bij uw systeem.

De diverse omvormers op een rij

Micro omvormer

Wanneer u schaduwen op uw bedrijfspand heeft, kunt u kiezen voor een micro omvormer. Uw zonnepanelen krijgen elk een eigen micro omvormer, waardoor alle panelen los van elkaar energie opwekken en elkaar niet meer beïnvloeden. Een paneel dat in de middag een uur in de schaduw ligt, brengt niet de opbrengst van de andere zonnepanelen omlaag. Op deze manier heeft u het beste rendement.

Een nadeel van micro omvormers is dat deze duurder zijn in aanschaf dan een string omvormer. Sungevity adviseert u altijd of micro omvormers noodzakelijk zijn of dat een string omvormer voldoende is voor uw dak.

String omvormer

Kunnen alle zonnepanelen in dezelfde stand worden gelegd en heeft u geen schaduw op het dak van uw onderneming? Dan wordt er vaak gekozen voor een string omvormer. Bij een string omvormer worden de panelen op één of meerdere strings aangesloten. Monitoring kan alleen maar per string en niet per paneel. 

Een nadeel van een string omvormer is dat wanneer bijvoorbeeld één zonnepaneel in de schaduw ligt, de opbrengst van alle andere panelen in dezelfde string omlaag gaat. Het is niet verstandig om voor een string omvormer te kiezen wanneer er schaduw op de zonnepanelen valt.

Optimizer systeem

Een optimizer systeem is vergelijkbaar met micro omvormers. Achter elk zonnepaneel wordt een klein kastje geplaatst die de opbrengst van ieder paneel individueel ‘doorstuurt’ naar de centrale omvormer. Deze zet de gelijkstroom om in wisselstroom.

Onze partner Sungevity helpt u bij de keuze tussen micro omvormers, string omvormers of optimizers.

Vraag een vrijblijvende offerte aan