Menumenuclose

Zonnepanelen voor de zaak aanschaffen? Lees de ervaringen

Met zonnepanelen op het dak gaat u uw onderneming verduurzamen én besparen op energiekosten. Maar welke aanbieder van zonnepanelen biedt de juiste service en zorgt voor een goede ervaring? Lees wat onze zakelijke klanten vertellen over de zonnepanelen van ENGIE en onze partner Sungevity.

Paul - Klant van ENGIE

Het idee om zelf elektriciteit op te wekken met zonnepanelen sprak me al een tijdje aan. Als klant van ENGIE heb ik een offerte aangevraagd bij Sungevity.

Tijdens het hele proces ben ik goed begeleid door Sungevity. Via telefoon en e-mail waren zij goed bereikbaar. Ook de installatie verliep vlekkeloos. De installateur besprak de opties voor het plaatsen van de omvormer.

Ik ben tevreden over het eindresultaat. Via de ENGIE App kijk ik nu regelmatig wat mijn verbruik was. Leuk om te zien dat je daadwerkelijk terug levert, minder verbruikt en dus minder kosten hebt.

Diana - Klant van ENGIE

Aanschaf

Tijdens de oriëntatieperiode ben ik erg goed geholpen door Sungevity. Ik vond het erg handig dat ze virtueel op mijn dak al zonnepanelen hadden geplaatst, zodat het gemakkelijk te visualiseren was hoe het er uit kwam te zien. Ook vond ik het prettig dat ik eerlijk advies kreeg over de type zonnepanelen. Zo heb ik uiteindelijk gekozen voor de ‘blauwe’ zonnepanelen omdat die voor mij het meeste zouden opleveren. De blauwe panelen worden vaak gezien als de lelijker panelen, maar op ons dak (huis eind jaren 70) is dat zeker niet het geval. De strakke zwarte panelen zouden bij ons misplaatst zijn geweest.

Het advies dat ik kreeg was erg toegespitst op mijn situatie. Het was geen standaard praatje. Hierdoor heb ik nu de zonnepanelen en omvormer die voor mij het meest passend zijn en heb ik absoluut geen spijt van mijn aankoop.

Ook was voor mij de garantie op de opbrengst erg belangrijk. Dit geeft mij een gevoel dat de zonnepanelen van goede kwaliteit zijn.

Plaatsing

Op de koudste dag van dit jaar met gevoelstemperaturen van -20 zijn de zonnepanelen op mijn dak geplaatst. Binnen een halve dag lagen de panelen er op, was de omvormer geplaats en werkte alles. Wat fijn was is dat de installateurs met mij overlegden waar de omvormer het beste geplaatst kon worden. Er werd echt goed meegedacht. De omvormer hangt in de garage en als ik er overdag langsloop, check ik altijd even hoeveel de zonnepanelen nu opwekken. De omvormer maakt trouwens geen lawaai, dus deze kan ook best bijv. op zolder geplaatst worden.

Zonnepanelen op het dak

Zonnige dagen zijn sinds ik zonnepanelen heb nog leuker geworden! Ik kijk dan altijd even op de ENGIE app hoeveel ik dan teruglever. Maar ook als de zon niet schijnt, leveren de panelen nog wat stroom terug. In de ENGIE app kan ik ook meteen zien wat de plaatsing van de zonnepanelen doet met mijn energieverbruik. Sinds de plaatsing zijn mijn kosten voor elektriciteit sterk gedaald. Leuk dat je meteen het voordeel kunt zien van je investering. De panelen vallen mij op het dak niet eens meer op, het hoort al bij het huis.
Ik merk dat de plaatsing van zonnepanelen met nog bewuster heeft gemaakt van m’n energieverbruik. Volgend jaar wil ik de isolatie van mijn woning laten verbeteren.

Mireille - Klant van ENGIE

Wij wonen nu drie jaar buitenaf en ieder jaar pakken we wat aan. Vorig jaar zijn we gestart met oriëntatie voor zonnepanelen op de stal.

Het telefonische gesprek met Sungevity en hun aanpak (op afstand inmeten, het ontwerp zien op eigen dak) geven vertrouwen en zien er super verzorgd uit. Daarnaast vind ik het een pré dat zij zeggen dat ze 25 jaar de panelen monitoren en als er wat mis is, dat zij het zien en gaan oplossen. Dit ontzorgt en geeft een gerust gevoel dat ik daar niet op hoef te letten.

Kim - Klant van ENGIE

Sungevity neemt de tijd om iedere stap in het aankoop- en installatieproces telefonisch met je door te nemen. Je hebt 1 aanspreekpunt, zodat altijd duidelijk is bij wie je met je vragen terecht kan en ze informeren je waar nodig. Ze ontzorgen ook, want alle administratieve rompslomp wordt door Sungevity geregeld. Aanmelden voor teruglevering en BTW teruggaaf wordt bijvoorbeeld voor je geregeld. En op de dag van installatie denkt de installateur mee over een goede plek voor de installatie van de omvormer en een aanpassing van het legplan wanneer dat gunstiger blijkt te zijn.

Vraag een vrijblijvende offerte aan