Menumenuclose

Zonnepanelen: haal winst uit uw dak

Creëer uw ideale WinWerkSituatie met zonnepanelen

Vraag eenvoudig een adviesgesprek aan

Profiteer ook zakelijk van de zon

Nu met € 15,- korting per paneel

Er zijn nu zo’n 12 miljoen zonnepanelen in Nederland. En dat is niet zo gek, want met uw onderneming energie opwekken heeft veel voordelen. De panelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Hierdoor dalen uw zakelijke energiekosten en krijgt uw bedrijf een duurzame uitstraling. Wekt u meer energie op dan u verbruikt? Dan krijgt u zelfs geld terug op uw jaarafrekening. Zo creëert u zelf uw ideale WinWerkSituatie.

Klaar voor de zon? 
Doe de ZonneCheck!

Wilt u weten of uw onderneming klaar is voor de zon?

Doe de duurzaamheidsscan en maak een afspraak met een van onze adviseurs om meer te besparen op uw energiekosten.

Start de ZonneCheck

Investering en terugverdientijd zonnepanelen

Als u zakelijk zonnepanelen gaat aanschaffen is dat een interessante investering met een hoger rendement dan op de bank. Door de besparing op uw energiekosten heeft u de investering in gemiddeld 7 jaar terugverdiend. Na die tijd heeft u dus gratis zonnestroom! De hoogte van de investering en de terugverdientijd van de zonnepanelen hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld het aantal zonnepanelen dat u kunt plaatsen, de ligging van het dak en het type panelen. Ook subsidies kunnen de terugverdientijd verkorten.

Subsidies en fiscale regelingen

Als u zakelijk zonnepanelen aanschaft, kan uw onderneming profiteren van subsidies en/of fiscale regelingen. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:

  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): voor investeringen vanaf € 2.301
  • Energie-investeringsaftrek (EIA): aantrekkelijk belastingvoordeel op investeringen vanaf € 2.500. De panelen moeten samen een piekvermogen hebben van meer dan 15 kW en de aansluiting op het electriciteitsnet moet een doorlaatwaarde hebben van 3x80A of minder.
  • Stimuleringsregeling Duurzame energieproductie (SDE+): vergoedt het verschil tussen de kostprijs van hernieuwbare energie en de marktwaarde van de geleverde energie. Om in aanmerking te komen voor de SDE+ moet een zakelijke zonnepanelen-installatie minimaal 15 kWp opleveren. Deze opbrengst is al haalbaar met een installatie van circa 60 zonnepanelen. Daarnaast wordt er de voorwaarde gesteld dat de installatie is aangesloten op een ‘grootverbruik aansluiting’. Dit betekent dat de meterkast gezekerd moet zijn met meer dan 3x80 Ampere.
  • Salderingsregeling: vergelijkbaar met de SDE+ maar dan voor kleinverbruikers.

Waar komt u voor in aanmerking? Dat vertellen onze adviseurs u graag! Bekijk de regelingen en subsidies eens!
Geeft u uw subsidieaanvraag liever uit handen? De experts van onze partner PNO Consultants zorgen dat uw subsidie-succeskans zo groot mogelijk wordt.

Laat uw subsidieaanvraag over aan een expert

Ontvang ons gratis
Zonnepanelen Magazine

E-mailadres *
*

Ontvang € 15,- korting per paneel via onze partner Sungevity

Voor de installatie van zonnepanelen werken wij samen onze partner Sungevity. Specialisten op het gebied van zonne-energie. Zij maken de overstap naar zonnepanelen makkelijk voor u en begeleiden het proces van A tot Z. 

Heeft u interesse in zonnepanelen? Laat het ons weten en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Daarna gaat Sungevity voor u aan de slag om een vrijblijvende offerte op maat voor u te maken.

Oriënteren

Bepalen of zonnepanelen passen bij uw werksituatie 
 
Lees meer

Aanvraag

Onze partner Sungevity neemt contact met u op
 
Lees meer

Installeren

Alles over de installatie van zonnepanelen op uw dak
 
Lees meer

Aftercare

10 jaar lang gratis nazorg van onze partner Sungevity
 
Lees meer

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om uw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor u op een rijtje gezet. Zo weet u snel waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Ontdek of u maatregelen moet nemen

Zonnepanelen, en dan?
Creëer uw ideale WinWerkSituatie

De kracht van besparen is de combinatie van duurzame investeringen. Klein of groot: u bespaart energie. Denk bijvoorbeeld eens aan isolatie of LED-verlichting

Bekijk meer energieproducten