Menumenuclose

Zonnepanelen: haal winst uit uw dak

Creëer uw ideale WinWerkSituatie met zonnepanelen

Vraag eenvoudig een adviesgesprek aan

Profiteer ook zakelijk van de zon

Er zijn nu zo’n 12 miljoen zonnepanelen in Nederland. En dat is niet zo gek, want met uw onderneming energie opwekken heeft veel voordelen. De panelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Hierdoor dalen uw zakelijke energiekosten en krijgt uw bedrijf een duurzame uitstraling. Wekt u meer energie op dan u verbruikt? Dan krijgt u zelfs geld terug op uw jaarafrekening. Zo creëert u zelf uw ideale WinWerkSituatie.

Klaar voor de zon? 
Doe de ZonneCheck!

Wilt u weten of uw onderneming klaar is voor de zon?

Doe de duurzaamheidsscan en maak een afspraak met een van onze adviseurs om meer te besparen op uw energiekosten.

Start de ZonneCheck

Investering en terugverdientijd zonnepanelen

Als u zakelijk zonnepanelen gaat aanschaffen is dat een interessante investering met een hoger rendement dan op de bank. Door de besparing op uw energiekosten heeft u de investering in gemiddeld 7 jaar terugverdiend. Na die tijd heeft u dus gratis zonnestroom! De hoogte van de investering en de terugverdientijd van de zonnepanelen hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld het aantal zonnepanelen dat u kunt plaatsen, de ligging van het dak en het type panelen. Ook subsidies kunnen de terugverdientijd verkorten.

Subsidies en fiscale regelingen

Als u zakelijk zonnepanelen aanschaft, kan uw onderneming profiteren van subsidies en/of fiscale regelingen. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje:

  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): voor investeringen vanaf € 2.301
  • Energie-investeringsaftrek (EIA): aantrekkelijk belastingvoordeel op investeringen vanaf € 2.500. De panelen moeten samen een piekvermogen hebben van meer dan 25 kW en de aansluiting op het electriciteitsnet moet een doorlaatwaarde hebben van 3x80A of minder.
  • Stimuleringsregeling Duurzame energieproductie (SDE+): vergoedt het verschil tussen de kostprijs van hernieuwbare energie en de marktwaarde van de geleverde energie. Om in aanmerking te komen voor de SDE+ moet een zakelijke zonnepanelen-installatie minimaal 15 kWp opleveren. Deze opbrengst is al haalbaar met een installatie van circa 60 zonnepanelen. Daarnaast wordt er de voorwaarde gesteld dat de installatie is aangesloten op een ‘grootverbruik aansluiting’. Dit betekent dat de meterkast gezekerd moet zijn met meer dan 3x80 Ampere.
  • Salderingsregeling: vergelijkbaar met de SDE+ maar dan voor kleinverbruikers.

Waar komt u voor in aanmerking? Dat vertellen onze adviseurs u graag! Bekijk de regelingen en subsidies eens!

Ontvang ons gratis
Zonnepanelen Magazine

E-mailadres *
*

Onze partner: Sungevity

Voor de installatie van zonnepanelen werken wij samen onze partner Sungevity. Specialisten op het gebied van zonne-energie. Zij maken de overstap naar zonnepanelen makkelijk voor u en begeleiden het proces van A tot Z. 

Heeft u interesse in zonnepanelen? Laat het ons weten en wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Daarna gaat Sungevity voor u aan de slag om een vrijblijvende offerte op maat voor u te maken.

Oriënteren

Bepalen of zonnepanelen passen bij uw werksituatie 
 
Lees meer

Aanvraag

Onze partner Sungevity neemt contact met u op
 
Lees meer

Installeren

Alles over de installatie van zonnepanelen op uw dak
 
Lees meer

Aftercare

10 jaar lang gratis nazorg van onze partner Sungevity
 
Lees meer

Wet milieubeheer. Moet u besparen op uw energiekosten?

Energie besparen: soms verplicht

Verbruikt u meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3? Dan is de kans groot dat u verplicht moet besparen en vóór 1 juli 2019 moest melden welke maatregelen u heeft genomen of gaat nemen. Deadline gemist? Doe de melding dan zo snel mogelijk. Natuurlijk helpen wij u graag. Bijvoorbeeld met onze BespaarCheck of BespaarScan op locatie. Daarmee is voldoen aan de verplichtingen een fluitje van een cent. 

Meer info over verplicht besparen

Een slimme thermostaat, en dan?
Creëer uw ideale WinWerkSituatie

De kracht van besparen is de combinatie van duurzame investeringen. Klein of groot: u bespaart energie. Denk bijvoorbeeld eens aan isolatie of LED-verlichting

Bekijk meer energieproducten


closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren