Menumenuclose

Ook u bespaart makkelijk energie én kosten met LED

Ineke's (ENGIE Ondernemersdesk) bespaartips met LED


Verbruikt uw bedrijf elk jaar meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 m3 aardgas? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Met één maatregel kunt u meteen beginnen: volledig overschakelen op LED verlichting. Ineke (ENGIE's Ondernemersdesk) geeft tips.

Kiezen voor 100% LED verlichting is verreweg de makkelijkste besparingsmaatregel die je als ondernemer kunt nemen”, vertelt Ineke Bossenbroek van de ENGIE Ondernemersdesk: “Met LED verlichting bespaar je meteen op je energiekosten, terwijl je de investering vaak al in anderhalf jaar tijd hebt terugverdiend.

Maak een lichtplan

Ineke en haar collega’s adviseren ondernemers die volledig op LED verlichting willen overstappen. Gaandeweg zelf lampen vervangen is natuurlijk al prima, maar ze beveelt aan om een lichtplan te maken: “Het ene gebouw is het andere niet en een bureaulamp is anders dan een lamp om je logo op de gevel te verlichten. Die laatste moet continu branden, terwijl je van een bureaulamp het liefst wil dat die zichzelf uitschakelt als er niemand is.”


Kiezen voor LED verlichting is verreweg de makkelijkste  besparingsmaatregel die je als ondernemer kunt nemen.


Schakel een deskundige in

Ze geeft als tip om een deskundige in te schakelen voor advies op maat: “ENGIE werkt samen met LedDirect. Soms komt er net even wat meer bij kijken dan je denkt. Als je bijvoorbeeld een lamp wil kunnen dimmen, dan heb je voor een LED lamp een aparte dimmer nodig. En bij ingebouwde LED verlichting moet er een goede koeling bij zitten. Mijn advies: laat je goed begeleiden, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Oók thuis

Ineke spreekt uit ervaring: “Vorig jaar ben ik thuis helemaal overgestapt op LED, met hulp van LedDirect. Ze geven uitstekend advies en als er iets is, kun je altijd bellen.”

Energieniveau van medewerkers verbeteren met LED Verlichting.

Gratis LED magazine

LED lampen verdienen zich razendsnel terug, omdat u direct fors bespaart op uw energierekening. Wilt u alle informatie over besparen met LED op een rij? Download dan nu ons gratis magazine. 


Magazine aanvragen