Menumenuclose

Besparen en verduurzamen met de ENGIE BespaarScan


Vraag de bespaarscan aan

Start direct met besparen

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om uw zakelijke kosten te verlagen. Dat dit kan met LED verlichting, isolatie en zonnepanelen, is inmiddels bekend. Denk ook eens aan bewegingssensoren, een warmtepomp en bijvoorbeeld energiezuinig koelen. Maar welke maatregelen zijn nou interessant voor úw bedrijf? En waar begint u mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan en start direct met besparen.

De maatregelen van de BespaarScan verdienen zichzelf terug.

(Johan, energieadviseur ENGIE)

ENGIE energieadviseur Johan

Slimmer ondernemen betekent lagere energiekosten. Win-win! Onze energieadviseur Johan laat in deze video zien hoe hij de BespaarScan uitvoert om tot de ideale WinWerkSituatie te komen. Ook een ENGIE BespaarScan voor uw bedrijf?
  

Vraag een offerte aan

Waarom de ENGIE BespaarScan? Johan vertelt

"Ondernemers hebben vaak niet de tijd om naar energiezaken te kijken", vertelt Johan. "Als ik door het pand loop, is dat waar ik mij volledig op focus. En als de ondernemer dan met me meeloopt, krijgt hij zelf vaak meteen al meer inzicht." Johans adviezen gaan verder dan alleen de maatregelen die ondernemers kunnen nemen: "Ik kijk bijvoorbeeld ook of de contractprijs nog een competitief aanbod is en of het type meter dat er hangt wel geschikt is voor de hoeveelheid stroom die afgenomen wordt. Omdat ik naar het complete plaatje kijk, wegen de kosten van de BespaarScan altijd op tegen de voordelen die de maatregelen met zich meebrengen."

Bewustwording
"Vaak loopt de ondernemer met me mee tijdens de scan. En dat kan veel opleveren. Want als we samen door het pand heen lopen, is er direct meer sprake van bewustwording. Ik kan ondernemers dan laten zien waar winst te behalen valt. En in veel gevallen kost dat bijna niets en gaat het om gedrag: deuren achter je dicht doen en verlichting uitschakelen, bijvoorbeeld. Deze bewustwording kan al voor een lagere energierekening zorgen."

Advies op maat
Als energieadviseur ziet Johan veel bedrijfssituaties van binnen. "Geen onderneming, ondernemer of bedrijfscultuur is hetzelfde. Maar inmiddels weet ik dat élke onderneming kan verduurzamen. Er valt iets te winnen. Het geeft mij energie om de specifieke bedrijfssituatie te vertalen naar een verduurzamingsadvies dat aansluit op de behoefte." En daarbij kijkt Johan altijd verder dan de maatregelen die ondernemers verplicht moeten nemen. "Ik kijk ook naar de potentie van laadpalen, zonnepanelen en bijvoorbeeld glasfolie. Dit zijn geen verplichte maatregelen, maar ze kunnen wel degelijk interessant zijn voor de ondernemer. Want elke situatie is anders en heeft advies op maat nodig om toekomst proof te worden."

grootzakelijk engie b2b maatwerk energie

Subsidies en regelingen

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Met financieel voordeel en het verlagen van uw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor u op een rijtje gezet.

Naar subsidies en regelingen
Vraag een EnergieScan aan

Professioneel advies op maat

Met het uitgebreide adviesrapport van de BespaarScan weet u precies welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen. Een slimme investering dus! Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs van de Ondernemersdesk via 088 444 66 30. Direct een offerte aanvragen kan natuurlijk ook. 

Vraag een offerte aan