Menumenuclose

(Verplicht) besparen?
Wij maken het u makkelijk!

Samen aan de slag met de informatieplicht

Moet u nog voldoen aan de informatieplicht? Of bent u gewoon benieuwd hoe u uw energiekosten kunt verlagen? Vraag de ENGIE BespaarCheck of ENGIE BespaarScan aan. Zo ontdekt u eenvoudig welke maatregelen u kunt nemen én is het eenvoudiger om te voldoen aan wet- en regelgeving. Win-win dus!

Ontdek met onze eCheck binnen 2 minuten of u een informatieplicht heeft. En wat het beste bij u past: de ENGIE BespaarCheck of de ENGIE BespaarScan. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt!

Naar de Echeck

ENGIE BespaarCheck
vanaf € 349

 • Scan door basis energieadviseur
 • Rapport met overzicht van verplichte maatregelen
 • Telefonische toelichting
Meest gekozen

ENGIE BespaarScan
€ 899

 • Scan door premium energieadviseur
 • Rapport met overzicht van alle interessante maatregelen, investeringen, kosten- en energiebesparing en terugverdientijd
 • Advies volgorde maatregelen
 • Terugkoppeling op locatie
 • Begeleiding bij opvoer rapportage via eloket

De informatieplicht: laat het aan ons over 

De informatieplicht ingewikkeld? Dat valt mee. Wij maken het u makkelijk. Kies voor een ENGIE BespaarCheck en ontvang een overzicht van de verplichte maatregelen die u moet nemen. U hoeft deze lijst alleen nog zelf op te voeren in het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).  

Liever een uitgebreid overzicht van alle verplichte maatregelen én van de andere maatregelen die kunnen helpen uw energieverbruik en - kosten te verlagen? Kies dan voor de uitgebreidere ENGIE BespaarScan. Hiermee krijgt u direct inzicht in de investeringen, besparingen en terugverdientijd van alle maatregelen. En wilt u dan wij de rapportage in het eLoket verzorgen? Geen probleem, dat kan tijdens het persoonlijk terugkoppelingsgesprek op locatie. Zo is voldoen aan de informatieplicht een fluitje van een cent en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan!  

 • Uitgebreide analyse van uw pand op locatie
 • Duidelijk overzicht van alle interessante (verplichte) maatregelen
 • Persoonlijke toelichting, telefonisch of op locatie
 • Alles bij de hand om aan de informatieplicht te voldoen
Wilt u alles weten over de BespaarScan of BespaarCheck?

Meer over de ENGIE BespaarScan

Energie besparen: ook zakelijk interessant

Veel ondernemers vinden het vervelend dat ze verplicht energie moeten besparen. Toch is het ook zakelijk interessant om besparingsmaatregelen te nemen. Alle maatregelen verdient u namelijk binnen 5 jaar terug. Na die tijd verdient u dus aan uw investering. Daarnaast verlaagt u uw jaarlijkse energiekosten, verhoogt u het comfort voor uzelf, uw medewerkers en klanten én geeft u uw bedrijf een duurzame uitstraling!

Ontdek met onze eCheck wat het beste bij u past: de ENGIE BespaarCheck of de ENGIE BespaarScan. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt!

Naar de Echeck

De BespaarCheck en BespaarScan in 6 stappen

call

Telefonische intake

Wij leren uw bedrijf graag eerst beter kennen. Daarna plannen we een afspraak voor het locatiebezoek.

person_pin_circle

Locatiebezoek  

Onze energieadviseur komt bij u langs voor een uitgebreide analyse van uw pand. 

insert_chart_outlined

Overzicht maatregelen

Per e-mail ontvangt u een duidelijk overzicht van de te nemen (verplichte) maatregelen. 

people

Persoonlijke toelichting

Telefonisch of op locatie nemen we de maatregelen met u door. Ook heeft u alle ruimte om vragen te stellen.

screen_share

Rapportage eLoket

U kunt de rapportage in het eLoket doen. Bij de BespaarScan kunnen wij dit ook doen.

Vraag op tijd eHerkenning aan

Om de melding in het eLoket van de RVO te kunnen (laten) doen, moet u eHerkenning aanvragen. eHerkenning is een initiatief van de overheid voor veilig inloggen bij (overheids)organisaties door ondernemers of medewerkers van ondernemingen. U kunt zich met eHerkenning veilig en eenvoudig online identificeren bij verschillende organisaties en hoeft niet steeds opnieuw een wachtwoord aan te vragen en te onthouden. Het is dus een soort DigiD voor ondernemers. 


Zelf aan de slag

Ook als u liever zelf aan de slag gaat, helpen wij u graag op weg. U kunt in dit geval gebruikmaken van de Erkende Maatregelenlijst die door het Kenniscentrum InfoMil voor uw branche is opgesteld. Doorloopt u de lijst, dan weet u zeker dat u de juiste maatregelen neemt. U moet uw pand dus op alle punten controleren. In het eLoket van de RVO vult u vervolgens per maatregel in of uw pand wel of niet voldoet. Voldoet u niet? Leg dan uit waarom niet.

Ondernemersdesk

Liever persoonlijk advies?

Heeft u na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen of wilt u meer weten?

Neem gerust contact op met een van onze collega's van de Ondernemersdesk. Deze zijn op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur bereikbaar via 088 444 66 30 (lokaal tarief).

Naar ondernemersdesk