Menumenuclose

Regelingen en subsidies
speciaal voor ondernemers

De overheid helpt u met subsidies

Het klimaatakkoord van Parijs en de afspraken in het Energieakkoord hebben impact op ons allemaal, ook op u als ondernemer. Er moet worden geïnvesteerd in energiezuinigheid en duurzaamheid en sommige zaken zijn zelfs al verplicht. Zo moeten kantoorgebouwen groter dan 100 m2 vanaf 2023 verplicht Energielabel C hebben. Gelukkig helpt de overhand een handje, met subsidies om uw investeringen te verlichten. De belangrijkste hebben wij voor u op een rijtje gezet. Zo weet u precies waar u aan toe bent en loopt u geen voordelen mis.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Als een bedrijf investeert in energiezuinige technieken of duurzame energie kan 45% van de investering afgetrokken worden van de fiscale winst waardoor u minder vennootschapsbelasting betaald. HR++ glas, zonnepanelen of isolatie, maar ook andere energiebesparende investeringen kunnen in aanmerking komen. Voorwaarde is wel dat de investering op de Energielijst staat. Als u 25% vennootschapsbelasting betaalt levert de EIA u bovendien gemiddeld 11,25% van de investering aan netto fiscaal voordeel op. Daarnaast zorgen de investeringen ervoor dat uw energiekosten dalen.

Lees meer over EIA

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE)

Gaat uw bedrijf zelf op grote schaal duurzame energie produceren, zoals zonne- of windenergie? Dan kunt u gebruikmaken van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). Deze subsidie compenseert het verschil in de kostprijs voor duurzame energie en de marktprijs voor fossiele energie. De regeling richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen. De regeling is vrij complex maar de moeite waard, vooral voor grotere zonprojecten.

Lees meer over SDE

Lagere overheidsheffingen voor tuinders

Een extra voordeeltje voor tuinders. Als u gas gebruikt voor verwarming ter bevordering van de groei van uw tuinbouwproducten, kunt u profiteren van verlaagde tarieven voor Energie belasting en Opslag Duurzame Energie. Vul hiervoor een Tuindersverklaring in, dan regelen wij de rest.

Clustering Energiebelasting

Heeft u meerdere gas- of elektriciteitsaansluitingen binnen dezelfde onroerende zaak? Dan kunt u de verbruiken mogelijk bij elkaar optellen (clusteren) waardoor u minder Energiebelasting betaalt. Aansluitingen binnen één WOZ-object gelden voor de Energiebelasting namelijk als één aansluiting. Wij helpen u hier graag bij, want clusteren is niet alleen verplicht, het zorgt er in veel gevallen ook voor dat uw energiekosten naar beneden gaan. 

Meer informatie over clustering

Energiesubsidiewijzer

Behalve de regelingen en subsidies hierboven zijn er nog andere. In de Energiesubsidiewijzer voor gebouwen van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) vindt u alle actuele subsidies en regelingen. Zo vindt u eenvoudig de subsidie of regeling die voor u interessant is.

Natuurlijk helpen onze adviseurs u ook graag verder.

Lees meer over de energiesubsidiewijzer

Ondernemersdesk

ENGIE Ondernemersdesk

Onze experts adviseren u graag over de mogelijkheden. Neemt u gerust contact op met de ondernemersdesk of bekijk de informatie, veelgestelde vragen en adviezen over verschillende onderwerpen.
 
naar de ondernemersdesk
closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren