Ga aan de slag met uw verbruik

Wij helpen u graag uw energieverbruik te laten dalen. Uw jaarafrekening daalt, en u draagt bij aan een duurzame wereld!
Wellicht kunt u iets met onderstaande tips. Handige weetjes om direct mee aan de slag te gaan.

Voor u kunnen ook subsidies gelden, dat scheelt weer een hoop geld! Kijk hier voor meer informatie.

Besparen op verlichting ENGIE

Bespaar op uw verlichting

Vervang uw lampen door LED verlichting. Hiermee gaat u direct besparen! Maakt u gebruik van reclameborden? Kijk dan ook eens goed naar deze verlichting. Het vervangen van tl-buizen door LED lampen zorgt voor een flinke besparing. Het vervangen van tl-lampen door LED verlichting verdient u in 4 tot 10 jaar terug.
Winkeldeuren ENGIE

Uw winkeldeuren

Door openstaande winkeldeuren gaat er veel warmte verloren. Uit onderzoek blijkt dat dichte winkeldeuren zorgen voor energiebesparing, zonder dat uw omzet daalt. En er zijn nog meer voordelen: het schrikt dieven af, de luchtkwaliteit in uw winkel is beter en u heeft minder last van geluid van buiten. Wanneer u kiest voor een automatische schuifdeur met luchtgordijn bespaart u zo'n 40% op uw gasverbruik. 
Isoleer uw leidingen ENGIE

Isoleer uw leidingen

Isoleer uw leidingen van de centrale verwarming en van warm tapwater. Met isolatie van deze leidingen zorgt u ervoor dat u energie bespaart. In de detailhandel, horeca en kantoren bespaart u zo'n 15 tot 20 m3 gas per meter leiding per jaar. Uw investering verdient u binnen 1 jaar terug.

Geen verrassing bij uw jaarafrekening

Uw jaarafrekening hoeft geen verrassing meer te zijn. Voer regelmatig uw meterstanden in op MijnENGIE en kijk direct of u nog goed zit met uw termijnbedrag. En zit u niet helemaal goed? Dan past u uw termijnbedrag direct makkelijk aan. 

Voer nu uw meterstanden in

Oven

Ovens worden vaak te vroeg opgestart. Hierdoor zijn ze te vroeg warm. Onnodig. Gebruik de tijdsschakelaar (van de oven) om de oven op het juiste moment aan te zetten.

Koelen

Bij het koelen wordt een standaard koeltemperatuur ingesteld. Check regelmatig of uw koeltemperatuur niet te laag staat. Daarmee bespaart u energie!

Temperatuur

Laat in geïsoleerde gebouwen de nachttemperatuur niet dalen onder de 16 graden. Hiermee voorkomt u dat uw ketel 's ochtends op vol vermogen weer moet opstoken. 

closeDeze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren