Menumenuclose

Zakelijke bespaartips

Energie besparen, het is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt ook voor een lagere energierekening! Natuurlijk kunt u energie besparen door uw bedrijfspand te isoleren, een warmtepomp aan te schaffen of uw enkele beglazing te vervangen door dubbele, maar er zijn ook kleine dingen die u kunt doen. Besparen is namelijk makkelijker dan u denkt.

Besparen op energie én kosten? Download de whitepaper met bespaartips.

Ook besparen op energie èn kosten?

Natuurlijk wilt u bewuste keuzes maken, maar alleen als die het milieu én uw onderneming verder helpen.  Gelukkig zijn er talloze manieren om tegelijkertijd duurzamer voordeliger te ondernemen. Ontdek deze zeven bespaartips.

Download whitepaper

Stap over op LED verlichting

Vervang uw lampen door LED verlichting. Hiermee gaat u direct besparen! Maakt u gebruik van reclameborden? Kijk dan ook eens goed naar deze verlichting. Het vervangen van tl-buizen door LED lampen zorgt voor een flinke besparing. Het vervangen van tl-lampen door LED verlichting verdient u in 4 tot 10 jaar terug.

Start uw oven later op

Ovens worden vaak te vroeg opgestart en zijn dan te vroeg warm. Onnodig. Gebruik een tijdsschakelaar (van de oven) om de oven op het juiste moment aan te zetten.Check koeltemperatuur

Bij het koelen wordt een standaard koeltemperatuur ingesteld. Check regelmatig of uw koeltemperatuur niet te laag staat. Daarmee bespaart u energie!

Nachttemperatuur op 16

Laat in geïsoleerde gebouwen de nachttemperatuur niet dalen onder de 16 graden. Hiermee voorkomt u dat uw ketel 's ochtends op vol vermogen weer moet opstoken.

Breng zonwering aan

Koelt in uw pand in de zomer met bijvoorbeeld een airco? Breng dan zonwering aan op de gevels waar de zon schijnt. Zo voorkomt u dat ruimtes ongemerkt opwarmen en dat uw koeling extra moet werken.  

Verwijder opladers

Als opladers niet aan het opladen zijn, kunt u ze het beste uit het stopcontact verwijderen. Ze verbruiken anders namelijk ook stroom. Het is weliswaar niet veel, maar scheelt toch weer.

Zet apparaten uit

Het is een hele kleine moeite; schakel apparaten uit als ze niet gebruikt worden. Niet alleen geldt dit voor beeldschermen van computers, maar ook voor bijvoorbeeld koffie-apparaten en waterkoelers.

Sluit uw winkeldeuren

Door openstaande winkeldeuren gaat er veel warmte verloren. Uit onderzoek blijkt dat dichte winkeldeuren zorgen voor energiebesparing, zonder dat uw omzet daalt. En er zijn nog meer voordelen: het schrikt dieven af, de luchtkwaliteit in uw winkel is beter en u heeft minder last van geluid van buiten. Wanneer u kiest voor een automatische schuifdeur met luchtgordijn bespaart u zo'n 40% op uw gasverbruik.

Isoleer uw leidingen

Isoleer uw leidingen van de centrale verwarming en van warm tapwater. Met isolatie van deze leidingen zorgt u ervoor dat u energie bespaart. In de detailhandel, horeca en kantoren bespaart u zo'n 15 tot 20 m3 gas per meter leiding per jaar. Uw investering verdient u binnen 1 jaar terug.

Verlichting met aanwezigheidsdetectie

Branden er bij u ook lampen als er niemand aanwezig is? Dan is het een goed idee om aanwezigheidsdetectie te gebruiken voor uw verlichting. Lampen gaan dan alleen aan als er personeel aanwezig is. Een ideale oplossing voor ruimtes die niet altijd gebruikt worden, zoals vergaderruimtes, toiletten en keukens.  


Ondernemersdesk

ENGIE Ondernemersdesk

Onze experts adviseren u graag over mogelijkhede bespaar advies. Neemt u gerust contact op met de ondernemersdesk of bekijk de informatie en veelgestelde vragen over verschillende onderwerpen.

naar de ondernemersdesk