Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? U kunt ENGIE Services bereiken op telefoonnummer 075 646 74 76 of met dit formulier advies aanvragen.

Hoe lang duurt het om een auto op te laden?

Dat hangt af van de hoeveelheid stroom die de accu kan opslaan en de snelheid waarmee die stroom in de accu wordt 'gepompt'. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de oplaadduur voor een auto met 20kWh en 40kWh accu-pakket:

 capaciteit 230 V
400 V
Laadtijd (20 kW) 1-fase
 Laadtijd (20 kW) 3-fase
 13 A  3,0 kW  9,0 kW  6,75 uur 2,25 uur
 16 A  3,7 kW  11,0 kW  5,75 uur
2 uur
 20 A  4,6 kW  13,8 kW  4,5 uur
1,75 uur
 32 A  7,4 kW  22,0 kW  2,75 uur
1 uur
 63 A  14,5 kW  43,5 kW  1,5 uur
0,75 uur
Na circa 50% van de laadtijd is de accu al voor 80% vol! De batterij kan ook tussentijds opgeladen worden. Het is daarom dus aan te bevelen om elke keer als u de auto parkeert, deze op te laden.

Wat is het verschil tussen 1-fase en 3-fase laden?

Een 1-fase laadstation maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting en heeft standaard 16 A vermogen. Het maximale laadvermogen is dan 3,7 kW. Elke meterkast beschikt over een 1-fase aansluiting.

Een 3-fase laadstation maakt gebruik van 3 x 230 V (krachtstroom) en heeft standaard 16 A vermogen. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Als u nog geen 3-fase aansluiting is, kunt u die via uw netbheeerder aanvragen. De kosten daarvoor zijn meestal niet hoog.

Kan je een accu ook laden met een gewoon stopcontact?

Het is mogelijk een accu op te laden met een gewoon stopcontact, maar voor uw eigen veiligheid raden wij dit af. Een gewoon stopcontact is niet geschikt om langdurig hoge piekstroom door te geven. Door overhitting is er zelfs kans op brandgevaar.

Daarnaast duurt het laden via een gewoon stopcontact veel langer dan met een laadstation. Het laden met een laadpunt gaat tot wel 60% sneller.

Welke types laadstations zijn er?

Onze partner ENGIE Services biedt twee types oplaadstations aan. De EV Box HomeLine voor het opladen van uw auto's op uw thuislocatie en de EV-Box BusinessLine voor de totale laadoplossing bij uw kantoor. Beide types zijn standaard leverbaar met contactdoos of 6 meter vaste kabel. Beide laadstations kunnen alle typen auto’s laden. Bij de BusinessLine kunt u kiezen voor een dubbele contactdoos per laadstation, voor het tegelijkertijd opladen van 2 auto’s.

De cover van de EV-Box laadstations zijn verkrijgbaar in alle RAL/PMS kleuren, waarvan een aantal standaardkleuren zonder meerprijs. Ze zijn ook leverbaar met uw eigen bedrijfslogo.

Hoeveel laadpassen krijg ik?

Bij bestelling van een laadstation wordt standaard één EV-Box laadpas geleverd. Extra EV-Box laadpassen en sleutelhangers voor uw eigen laadstation(s) kunt u aanschaffen bij EV-Box.

Kan ik de laadpas ook bij ander laadpalen gebruiken?

EV-Box laadpassen zijn te gebruiken bij alle openbare laadpalen in Nederland én binnen het EV-Box netwerk in het buitenland. U heeft daarvoor een laadpas-abonnement op het BackOffice beheersysteem nodig. Deze kunt u bij EV-Box aanvragen. De verrekening van de laadtransacties gebeurt maandelijks volledig automatisch.

Hoe maak ik het energieverbruik inzichtelijk?

Natuurlijk wilt u de energiekosten voor het laden van uw auto inzichtelijk hebben. De Backoffice Tool van EV-Box maakt het mogelijk om op elk moment het verbruik en de kosten van een oplaadbeurt te bekijken via uw smartphone, tablet of laptop.

Deze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren