Menumenuclose

Garantie van Oorsprong

Samengevat in een overzichtelijk, persoonlijk Groencertificaat. Zo bewijzen we dat uw stroom écht 100% groen is en uw gas écht CO2 gecompenseerd.

Groene stroom is steeds populairder

Ondernemers gaan voor groene stroom. Dat is logisch, want duurzaam is beter voor het milieu. Bovendien geven steeds meer consumenten de voorkeur aan duurzame bedrijven. Deze duurzame ondernemers stellen op hun beurt weer eisen aan hun partners en leveranciers. Zo werken we allemaal steeds duurzamer. Groene stroom is daarbij vanzelfsprekend.

Wanneer is stroom groen?

Groene stroom is energie die is opgewekt uit zogenaamde ‘hernieuwbare bronnen’. Dat zijn bronnen die nooit opraken, zoals de kracht van de zon, de wind en stromend water. Ook biomassa is een bron van groene stroom.

GvO bewijst dat het groen is!

De groene stroom die u opwekt met uw eigen zonnepanelen komt op hetzelfde energienet als de stroom van de windmolens in de polder. Ook de stroom die energiecentrales opwekken, komen uiteindelijk op hetzelfde energienet terecht. Om toch te kunnen achterhalen welke energie oorspronkelijk duurzaam is opgewekt, zijn er Garanties van Oorsprong (GvO’s). De GvO’s worden verstrekt door CertiQ en zijn in Nederland het enige geldige bewijs dat energie duurzaam is opgewekt.

Groencertificaat
Duurzaam in één oogopslag

Als u gaat voor duurzaam ondernemen, wilt u dat natuurlijk ook uitstralen. Stel dat u 67.000 kWh groene stroom per jaar verbruikt, dan staan daar 67 Garanties van Oorsprong tegenover. ENGIE houdt dat voor u bij. Maar u gaat natuurlijk geen 67 kopietjes aan de muur hangen. Daarvoor hebben wij het Groencertificaat. Het Groencertificaat zetten wij persoonlijk op naam van uw bedrijf. Het is onze officiële verklaring dat wij groene stroom aan uw bedrijf leveren.

Wat is een Garantie van Oorsprong?

Zo werken Garanties van Oorsprong

Wij werken aan steeds meer groen

Kies uw energiebron

Bij ENGIE kiest u zelf waar uw groene stroom vandaan komt. En voor onze groene stroom betaalt u niets extra. U bent zelfs vaak voordeliger uit dan bij veel andere energieleveranciers. Een ding is zeker, bij ENGIE is energie 100% groen en opgewekt in de natuur.


Onze groene energiebronnen
Ondernemersdesk

Heeft u nog vragen?

Onze experts van de Ondernemersdesk staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Neemt u gerust contact op met de Ondernemersdesk.


naar de ondernemersdesk