Menumenuclose

Zakelijke energiekosten berekenen

Als ondernemer in een MKB-bedrijf heeft u veel zaken die aandacht vereisen, waaronder de zakelijke energiekosten. Het energieverbruik is vaak één van de grootste kostenposten, naast de lonen voor uw personeel. Gelukkig is energie ook de post waar het gemakkelijkst op te besparen valt. Begin direct met besparen door uw zakelijke energiekosten te berekenen en ontdek of zakelijke energie van ENGIE goedkoper is dan uw huidige leverancier. Bereken binnen 1 minuut uw zakelijke energiekosten!

Altijd korting op stroom en voordelige zakelijke tarieven

In uw kantoorpand of winkel wordt iedere dag veel energie verbruikt om zaken draaiende te houden. De zakelijke energiekosten kunnen hierdoor iedere maand hoog oplopen en hebben een directe negatieve invloed op uw bedrijfsresultaat. Het is juist om die reden voor de meeste bedrijven essentieel dat een zakelijk energiecontract wordt afgesloten dat past bij het budget en het verbruik. Speciaal voor het MKB en ZZP’ers biedt ENGIE een ondernemerskorting van minimaal 5% op elektriciteit.

Hoe bereken ik mijn kosten voor zakelijke energie?

Bereken uw zakelijke energiekosten per maand op basis van het verbruik. Uw termijnbedrag voor energie op de zaak berekenen is heel eenvoudig: 

  1. Vul de postcode en huisnummer van uw bedrijfspand in. Zo weten wij meer over uw situatie en het bijpassende energieverbruik. 
  2. Vul in of u voor stroom, gas of beide de kosten wilt berekenen. 
  3. Vervolgens vult u in hoeveel kWh stroom u ongeveer per jaar verbruikt. 
  4. Geef aan hoeveel m³ gas uw bedrijf per jaar verbruikt. 
  5. Start de berekening!
Stroom en gas afnemen bij dé zakelijke energieleverancier gaat snel en simpel: uw online aanmelding wordt direct in ons systeem verwerkt. Zo profiteert u zo snel mogelijk van uw energie op de zaak.

Opbouw van zakelijke energiekosten

Als kleinzakelijk verbruiker maakt u elke maand een termijnbedrag over naar uw zakelijke energiemaatschappij voor de levering van stroom en gas. Alleen is niet het hele bedrag bedoeld voor ENGIE. De zakelijke energieprijzen bestaan naast de leveringskosten ook uit netbeheerkosten en overheidsheffingen. Om het geheel overzichtelijk te houden ontvangt u hiervoor één zakelijke energierekening en dragen wij een deel af aan uw netbeheerder en de overheid. Alle verplichte kosten worden meegenomen in onze berekening van uw zakelijke energiekosten en zijn inzichtelijk voordat u een contract aangaat.

Wanneer valt u onder Kleinzakelijk?

  • U heeft een stroomaansluiting van maximaal 3x80 Ampère of een gasaansluiting kleiner dan 40 m³/uur (G40)
  • U krijg elk jaar een eindafrekening en betaalt hiervoor per maand een voorschot
  • U ontvangt één factuur voor energie, voor zowel verbruik als levering

Wanneer bent u Grootzakelijk?

Uw stroomaansluiting is groter dan 3x80 Ampère (vanaf 100.000 KwH) of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/uur (vanaf G40)
Uw bedrijf betaalt maandelijks voor de energie die daadwerkelijk verbruikt is
U krijgt aparte facturen voor netbeheer en energieverbruik

Naar ENGIE Grootzakelijk

Offerte voor zakelijke energiekosten

Bent u op zoek naar een zakelijke energieleverancier die u verder helpt? Ontdek wat ENGIE u kan bieden! Vraag een adviesgesprek aan met onze ondernemersdesk, dan helpen wij u om het energieproduct te vinden dat bij uw bedrijf past. Op basis van uw wensen stellen wij vervolgens een vrijblijvende maatwerk offerte voor u op. Deze ontvangt u direct via e-mail zodat u rustig de offerte kunt doornemen. Wilt u meer weten over onze zakelijke energiecontracten? U kunt altijd contact met de ondernemersdesk opnemen!