Menumenuclose

Duurzaam ondernemen

Slimme(re) energie oplossingen die u helpen duurzamer te ondernemen én te besparen op uw energiekosten. Wij zijn er iedere dag mee bezig en helpen u er graag bij. Want wij weten precies welke uitdagingen u heeft. Samen gaan we aan de slag. Zo maken wij duurzaam ondernemen en het halen van uw duurzaamheidsdoelstellingen een stuk makkelijker!

vraag een offerte aan voor uw onderneming

Veranderde wet- en regelgeving

Het klimaatakkoord van Parijs en de afspraken in het Energieakkoord hebben ook gevolgen voor ondernemend Nederland. Zo moeten bestaande kantoorgebouwen groter dan 100 m2 vanaf 2023 verplicht minimaal Energielabel C hebben. En verbruikt uw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh stroom of meer dan 25.000 m3 gas? Dan bent u wettelijk verplicht om alle energiebesparende maatregelen te nemen die binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden.

Lees meer

De eerste stap is groen

Duurzaam ondernemen begint met kiezen voor groen. Knalgroen. Opgewekt in de natuur. Uit wind, water of biomassa. Voor ons groen betaalt u niets extra. Sterker nog, vaak bent u bij ons voordeliger uit dan bij andere leveranciers. Dat is het voordeel van een van ’s werelds grootste. Gelooft u ook in een schonere toekomst? Ga dan voor ons zakelijke groen

Energiekosten berekenen

Gegarandeerd écht groen

Groene stroom is opgewekt in de natuur. Maar hoe weet u zeker dat deze stroom écht groen is? Dat is in Nederland geregeld met Garanties van Oorsprong (GvO’s). Een GvO-certificaat garandeert de bron van de stroom én de plek waar deze is opgewekt. Dit is het enige geldige bewijs dat energie duurzaam en met natuurlijke bronnen is opgewekt. De Autoriteit Consument & Markt controleert dit. Al onze duurzame stroom is voorzien van GvO-certificaten. Zo weet u zeker dat uw stroom van ENGIE ook écht groen is! Dat bewijzen we ook nog een keer met het Groencertificaat dat u van ons ontvangt. Zo kunt u anderen ook laten zien dat u duurzaam onderneemt. 

Regelingen en subsidies

Slim gebruik maken van de mogelijkheden die er al zijn. De overheid stimuleert duurzaam ondernemen en heeft verschillende regelingen en subsidies in het leven geroepen. Zo maakt u de investering in duurzame maatregelingen nog aantrekkelijker. Mooi meegenomen dus. De belangrijkste hebben wij voor u op een rijtje gezet.

lees meer

Handige bespaartips

Uw energieverbruik verlagen is vaak makkelijker dan u denkt. Grote investeringen zijn vaak niet eens nodig om toch uw energieverbruik en -kosten te verlagen. Ook met kleine of gratis investeringen kunt u toch een eind komen. Ontdek op onze pagina over energie besparen welke (kleine) stappen u nu al kunt zetten.

Lees meer

Afbeelding met laadpalen

Elektrisch rijden (in de toekomst)

In Nederland rijden steeds meer elektrische auto’s. Misschien bent u hier zelf een van of bent u dit in de toekomst van plan. Opladen thuis of op de zaak is dan wel het makkelijkst. Uw auto staat dan toch al stil. Waar u ook voor kiest. Wij denken met u mee en verrassen u graag met een passend aanbod voor een laadpaal of een laadpaal met een energiecontract. 

alles over laadpalen

Kies uw energiebron

Waar uw energie vandaan komt, bepaalt u zelf. Maar waar hij ook vandaan komt, bij ENGIE is energie 100% groen en wordt opgewekt in de natuur. Van bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens. Zo dragen wij bij aan een betere wereld. Ook u kunt bijdragen aan een betere wereld door milieuvriendelijk te ondernemen. Daar helpen wij u graag bij! Bijvoorbeeld ontvangt u bij ENGIE voor uw groene stroom ook een persoonlijk Groencertificaat. Daarmee kunt u aantonen dat u ook. milieuvriendelijk onderneemt. Ontdek welke oplossingen passen bij uw situatie.

Kies uw energiebron