Menumenuclose

Besparen: ook interessant voor zzp'ers

Creëer uw ideale WinWerkSituatie

Bekijk energiebesparende producten

Specifieke maatregelen voor zzp’ers

Als zzp’er bent u waarschijnlijk druk genoeg. En besparen heeft misschien niet de hoogste prioriteit. Toch kan dit interessant zijn, ook als uw verbruik niet zo hoog is. U heeft namelijk wel de hele dag verlichting, verwarming of airco aan staan. Dan wordt het al sneller interessant om te besparen, eventueel met energiebesparende producten. U verlaagt uw kosten én draagt bij aan een beter milieu. Win-win dus! 

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als u uw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De drie belangrijkste voor uw branche heeft onze energieadviseur Johan voor u op een rijtje gezet. 

Energie besparen als zzp'er

3 bespaartips voor zzp'ers

  • Met een veegschakelaar zet u alle apparaten in een keer aan en uit. Zo vergeet u nooit een apparaat uit te zetten buiten werktijd.
  • Verlaag uw gasverbruik met een warmtepomp. Deze pomp haalt warmte uit de lucht en zet deze om in een bruikbare temperatuur om uw pand mee te verwarmen.
  • Met een slimme thermostaat verwarmt u uw pand nooit onnodig. Hij handelt op basis van uw ritme en past zich automatisch aan als dit verandert.
Advies over besparen

ENGIE Wijzer

Creëer uw ideale WinWerkSituatie

Werkt u vanuit huis? Ontdek dan met de ENGIE Wijzer welke besparende mogelijkheden passen bij uw situatie. Het geeft een overzichtelijk beeld van alle kosten en wat ze opleveren. Of u nou energie gaat besparen of opwekken. Het is goed voor het milieu en u verlaagt uw zakelijke kosten.

Doe de check

Subsidies en regelingen voor zzp’ers

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Met financieel voordeel en het verlagen van uw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor u op een rijtje gezet.

Meer info over subsidies en regelingen

Ondernemersdesk

Heeft u nog vragen over energie besparen als zzp’er?

Onze adviseurs van de Ondernemersdesk staan altijd voor u klaar. Wij denken mee en gaan graag voor u aan de slag. Bel ons op 088 444 66 50. Een appje sturen via 06 – 23 457 896 of een bericht via Facebook Messenger @ENGIEenergieNL kan natuurlijk ook!

Ondernemersdesk