Menumenuclose

Energie besparen in de vastgoedsector

Creëer uw ideale WinWerkSituatie

Bekijk energiebesparende producten

Specifieke maatregelen voor úw branche

Als vastgoedondernemer wilt u uw panden natuurlijk zo optimaal en duurzaam mogelijk beheren. Energiebesparende oplossingen verkleinen de impact op het milieu en verhogen de waarde van uw panden. Dat is niet alleen aantrekkelijk voor u, maar ook voor uw huurders. Bij ENGIE noemen we dat een WinWerkSituatie. En daar helpen we u graag bij. 

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als u uw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De drie belangrijkste voor uw branche heeft onze energieadviseur Johan voor u op een rijtje gezet. Benieuwd wat u nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor de ENGIE BespaarScan.

Energie besparen in de vastgoed branche

3 bespaartips voor de vastgoedsector

  • Met een veegschakelaar zet u alle apparaten in een keer aan en uit. Zo vergeet u nooit een apparaat uit te zetten buiten werktijd.
  • Gebruik geen airco om een ruimte te verwarmen, maar overweg extra isolatie of meer oppervlakte aan radiatoren.
  • Beperk het aantal fysieke servers in de serverruimte en sla meer data op in de ‘cloud’. Dit bespaart hardware, maakt datagebruik efficiënter en leidt tot een lager energieverbruik.
Advies over besparen

3 jaar goede energie én € 400,- korting op BespaarScan

Welke maatregelen passen nu echt bij úw bedrijf? En waar begint u mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat

Meer info over de Bespaarscan

grootzakelijk engie b2b maatwerk energie

Maak afspraken met uw huurders

Energiebesparende maatregelen gaan zowel de verhuurder als de huurder aan. Het is goed om daar duidelijke afspraken over te maken. Vaak investeert de verhuurder, terwijl de huurder profiteert van lagere energiekosten. Andersom kan een huurder weer energiezuinige verlichting of apparatuur aanschaffen. Op het Platform Duurzame Huisvesting vindt u handige tools en tips voor een groen huurcontract.

Energie voor uw panden

Wij begrijpen dat u zich niet te veel wilt bezighouden met energiezaken. Daarom maken wij het u zo makkelijk mogelijk met speciale oplossingen voor de vastgoedsector. Dat doen we samen met onze partners die we hebben geselecteerd op kwaliteit en expertise. U kunt altijd bij ons terecht voor advies, gratis en geheel vrijblijvend.

Meerdere aansluitingen op 1 afrekening

Afrekenen per kalenderjaar

Lager voorschot bij leegstand

Flexibele overeenkomsten tijdens nieuwbouw

Overzicht bespaartips voor panden

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om uw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor u op een rijtje gezet. Zo weet u snel waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Ontdek of u maatregelen moet nemen

Subsidies en regelingen voor kantoren

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Met financieel voordeel en het verlagen van uw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor u op een rijtje gezet.
  
Meer over regelingen en subsidies

Ondernemersdesk

Heeft u nog vragen over energie besparen in de vastgoedsector?

Onze adviseurs van de Ondernemersdesk staan altijd voor u klaar. Wij denken mee en gaan graag voor u aan de slag. Bel ons op 088 444 66 50. Een appje sturen via 06 – 23 457 896 of een bericht via Facebook Messenger @ENGIEenergieNL kan natuurlijk ook!

Ondernemersdesk