Menumenuclose

Hoe een sportvereniging óók kan verduurzamen

Dit leest u in dit blog van Ondernemersdesk medewerker Matthanja van der MeerSamen verduurzamen. ‘Energie advies geef ik aan ondernemers en sportverenigingen.

De laatste tijd krijgen we bij de Ondernemersdesk van ENGIE veel vragen van ondernemers. Dit gaat, in tegenstelling tot enkele jaren geleden, veel minder over praktische vragen rondom de levering van stroom en gas. Veel vaker krijgen wij de hulpvraag: ‘hoe kunnen jullie mijn bedrijf helpen met verduurzamen?’ Mijn naam is Matthanja van der Meer, ik ben al vele jaren energieadviseur bij ENGIE en beantwoord al uw energievragen met veel plezier.

De Ondernemersdesk

Samen met mijn collega’s van de Ondernemersdesk help ik ondernemers te besparen op energie. Dit doe ik nog steeds veelal telefonisch maar sinds enkele jaren kan dit ook via andere kanalen. Tegenwoordig kun je gewoon met mij en of mijn collega’s appen. Ook via de chat of Facebook Messenger zijn wij bereikbaar. Dit doen wij niet alleen voor commerciële bedrijven. Ook ZZP’ers of non-profit organisaties, zoals sportverenigingen kunnen bij ons terecht.

Zonnepanelen voor een sportvereniging

Wat een gaaf visitekaartje is dat? Als sportvereniging zonnepanelen plaatsen op het dak van het eigen clubhuis of kantine. Veel accommodaties hebben een ideaal dak voor zonnepanelen. Vaak is het dak van een kantine zeer omvangrijk en heeft het een ideale ligging.

Een sportvereniging heeft vaak een voorbeeldfunctie in een dorp of wijk en voor haar leden. Het zou toch mooi zijn als u alsw vereniging uw leden kunt inspireren om ook te gaan besparen op het energieverbruik. Of zelf gaan opwekken.

De aanschaf van zonnepanelen kan een flinke investering zijn. Maar met specifieke subsidies voor sportverenigingen, is deze investering vaak al binnen vijf tot zeven jaar terug te verdienen. Wilt u daar meer informatie over? Ik vertel u graag meer over de mogelijkheden die wij bij ENGIE bieden.

Wilt u in de kantine, kleedkamers, het ballenhok of een andere ruimte van uw sportvereniging verduurzamen? Kies dan bijvoorbeeld voor de aanschaf van LED verlichting. Via onze partner LedLampenDirect hebben we mooie aanbiedingen klaarliggen. Het vervangen van de verlichting in LED verlichting levert doorgaans een besparing op van 65% op uw verlichtingskosten.

LED verlichting aanschaffen

Veldverlichting is bij buitensport een hoge kostenpost. Hier zijn ook geweldige mogelijkheden. Zo is er de BOSA-subsidie. Hierbij kunt u tot 35% subsidie ontvangen op de aanschaf van LED verlichting. Het unieke van ENGIE is dat wij alles in huis hebben om uw onderneming of vereniging verder te helpen. Van advies tot de daadwerkelijke installatie van LED veldverlichting.

SportMatch

ENGIE heeft sinds 2018 een uniek sponsorprogramma opgesteld voor sportverenigingen die willen verduurzamen. Hierbij helpen wij sportclubs met verduurzamen en bieden wij een sponsordeal die aansluit bij de verduurzamingsambities. Samen met mijn collega’s van de Ondernemersdesk kunnen wij u adviseren hoe u de volgende stap in de verduurzaming kan zetten. ENGIE heeft namelijk een ontzettend breed scala aan services. Wilt u je meer weten over SsportmMatch? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Contact

Mijn professionele collega’s staan voor u klaar om u te helpen met de verduurzaming. Voor u als ondernemer of lid van een sportvereniging. U kunt ons telefonisch bereiken via 088 – 444 66 50, daarnaast is de Ondernemersdesk op vele andere manieren te bereiken.

Matthanja
Ondernemersdesk ENGIE

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren