Menumenuclose

Verduurzamen als sportclub: waar te beginnen

Dit leest u in het blog van de voorzitter, van Hockeyclub Phoenix, Klaas de Jong.


Vraag advies aan

Hoe we nog 135 jaar willen blijven bestaan

Hockeyclub Phoenix in Zeist heeft een rijke geschiedenis. De sportclub bestaat al 135 jaar, maar houdt zich evengoed bezig met de toekomst. “Als we nog 135 jaar willen blijven bestaan, dan moeten we vooruit denken”, zegt voorzitter Klaas de Jong. En dat doet Phoenix zeker: een duurzamere club is prioriteit nummer één.

Story Klaas

De kleine zaken eerst

Phoenix heeft welgeteld 1.200 leden, van jong tot oud. En als sportvereniging moet je natuurlijk meegaan met je tijd. “Zeker onze jeugd is erg bezig met duurzaamheid”, vertelt Klaas. “Ze zijn daarmee opgegroeid.” Beetje bij beetje is Phoenix daarom aan de slag gegaan met de verduurzaming van de club. “We zijn eerst met de kleine zaken begonnen, zoals de plastic bekers in de kantine vervangen door recyclebaar materiaal. En het hele clubhuis is nu voorzien van LED verlichting.”

Meer over Sportmatch

Ik denk dat het erg belangrijk is voor clubs om in zee te gaan met bedrijven die kennis van zaken hebben.
En wij hebben daar ENGIE in gevonden om ons die kennis te geven.

Story Led

De grote veranderingen

Kleine aanpassingen zijn een goed begin, maar daar houdt Phoenix het niet bij. “Er staan een paar grote veranderingen op de planning. Zo willen we de veldverlichting verduurzamen, het clubhuis verbouwen zodat het beter geïsoleerd is en zonnepanelen installeren.”

Meer over SportMatch

In gesprek met Klaas en Rogier

Zo’n transformatie is een hele klus.  Om sportclubs te helpen met besparen op het energieverbruik en energiekosten is het programma ‘SportMatch’ ontwikkeld. “Wij helpen sportverenigingen verduurzamen”, vertelt Rogier Bremer, medewerker bij ENGIE’s SportMatch.

De toekomst tegemoet met SportMatch

We zien dat we op de lange termijn sportverenigingen helpen met het verlagen van de energiekosten”, vertelt Rogier. “Maar dat is niet het enige. We dragen ook ons steentje bij door de clubs te sponsoren, waardoor de club ook op korte termijn al profiteert van een samenwerking met ENGIE. Samen met de sportclub geven we invulling aan de sponsordeal, waarbij we ook zeker de leden van de club niet vergeten. 

Wil je meer weten over SportMatch? Lees meer informatie op onze website.

Hoe werkt Sportmatch?

chat

Wij nemen contact met u op voor een oriënterend gesprek

Na aanmelding nemen we contact met u op om verduurzamingsambities van uw club te bespreken en bekijken we hoe wij u hierbij kunnen helpen.

wb_sunny

Uw club ontvangt persoonlijk energieadvies en een aanbod voor onze energie

We bekijken hoe uw club kan besparen op de energiekosten en doen u een scherp aanbod voor onze groene stroom en gas.

euro_symbol

We sluiten een sponsordeal die aansluit bij de verduurzamingsambities van uw club

Samen geven we invulling aan deze deal, waarbij we ook de leden van uw club niet vergeten, onder andere met een unieke winactie.

public

Uw club gaat verduurzamen én besparen op de energiekosten

U ontvangt van ons offertes voor de verduurzaming binnen uw club en wij kunnen deze werkzaamheden voor u uitvoeren. Uw club is klaar voor de toekomst!