Menumenuclose

Hoe een sportvereniging óók kan verduurzamen

Dit leest u in dit blog van Ondernemersdesk medewerker Matthanja van der Meer

Meer over SportMatch

Samen verduurzamen. ‘Energie advies voor sportclubs'.

De laatste tijd krijgen we bij ENGIE veel vragen van sportclubs. Dit gaat, in tegenstelling tot enkele jaren geleden, veel minder over praktische vragen rondom de levering van stroom en gas. Veel vaker krijgen wij de hulpvraag: ‘hoe kunnen jullie mijn sportclub helpen met verduurzamen?’ Mijn naam is Matthanja van der Meer, ik ben al vele jaren energieadviseur bij ENGIE en beantwoord al uw energievragen met veel plezier.


Zonnepanelen, een gaaf visitekaartje

Wat een gaaf visitekaartje is dat? Als sportvereniging zonnepanelen plaatsen op het dak van het eigen clubhuis of kantine. Veel accommodaties hebben een ideaal dak voor zonnepanelen. Vaak is het dak van een kantine zeer omvangrijk en heeft het een ideale ligging.

De aanschaf van zonnepanelen kan een flinke investering zijn. Maar met specifieke subsidies voor sportclubs, is deze investering vaak al binnen vijf tot zeven jaar terugverdiend. Wilt u daar meer informatie over? Ik vertel u graag meer over de mogelijkheden die wij bij ENGIE bieden.

Matthanja van der Meer van de Ondernemersdesk

Besparen op energiekosten

Samen met mijn collega’s help ik sportclubs te besparen op energie. Dit doe door veelal telefonisch advies te geven. Helemaal op maat. Maar tegenwoordig kun je ook met mijn collega’s appen. Ook via chat of Facebook Messenger zijn wij bereikbaar. Dit doen wij zowel voor commerciële bedrijven als non-profit organisaties, zoals sportverenigingen.

Neem contact op

Een sportvereniging heeft vaak een voorbeeldfunctie in een dorp of wijk en voor haar leden. Het zou toch mooi zijn als u alsw vereniging uw leden kunt inspireren om ook te gaan besparen op het energieverbruik. Of zelf gaan opwekken.

Matthanja vertelt

Wilt u in de kantine, kleedkamers, het ballenhok of een andere ruimte van uw sportclub verduurzamen? Kies dan bijvoorbeeld voor de aanschaf van LED verlichting. Het vervangen van de verlichting in LED verlichting kan een besparing van 65% op uw verlichtingskosten opleveren.

Story Led

De BOSA subsidie

Veldverlichting is bij buitensport een hoge kostenpost. Hier zijn ook geweldige mogelijkheden. Zo is er de BOSA-subsidie. Hierbij kunt u tot 35% subsidie ontvangen op de aanschaf van LED verlichting. Wij hebben alles in huis om uw vereniging verder te helpen. Van advies tot de daadwerkelijke installatie van LED veldverlichting.

Meer over LED verlichting

SportMatch

ENGIE heeft sinds 2018 een uniek sponsorprogramma opgesteld voor sportclubs. Hierbij helpen wij sportclubs met verduurzamen en bieden wij een sponsordeal die aansluit bij de verduurzamingsambities. Samen met mijn collega’s kunnen wij u adviseren hoe u de volgende stap in de verduurzaming kan zetten. ENGIE heeft namelijk een ontzettend breed scala aan services. Wilt u je meer weten over SportmMatch? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Contact

Ik sta voor u klaar om u te helpen met de verduurzamen. U kunt ons telefonisch bereiken via 088 – 444 66 50, daarnaast is de Ondernemersdesk op vele andere manieren te bereiken.

Matthanja
Ondernemersdesk ENGIE