Menumenuclose

Verduurzamen bij uw sportvereniging? Lees waar te beginnen

Is uw club klaar voor de zon? Creëer uw ideale WinWerkSituatie.Is uw sportvereniging klaar voor de zon?

Een mooier visitekaartje voor uw sportvereniging is er niet. Zonnepanelen op uw sportcomplex. Logisch, want met zonnepanelen op uw dak wekt u uw eigen groene energie op. Lokalere groene stroom bestaat niet! Er zijn meerdere manieren op energiebewust met de locatie om te gaan. Soms is het zelfs verstandig om eerst andere energie besparende maatregelen te treffen. "Wanneer een sportvereniging nog lang wil blijven bestaan dan zullen we vooruit moeten denken", aldus Klaas de Jong voorzitter van Hockeyclub Phoenix in Zeist.

Grote veranderingen

Kleine aanpassingen zijn een goed begin, maar daar houdt Hockeyclub Phoenix uit Zeist het niet bij. “Er staan een paar grote veranderingen op de planning. Zo willen we de veldverlichting verduurzamen door LED verlichting en het clubhuis verbouwen zodat het beter geïsoleerd is. Daarna willen we ook nog graag zonnepanelen installeren, vertelt voorzitter Klaas de Jong”

Lees het verhaal over Phoenix

Matthanja van der Meer van de Ondernemersdesk

"Soms weten sportverenigingen niet waar ze moeten beginnen met verduurzamen. Via via horen ze wel eens wat over zonnepanelen of isoleren. Maar wat is nu de juiste keuze op het juiste moment? Dat is voor elke sportvereniging anders. Mijn collega's en ik nemen uitgebreid de tijd voor iedere sportvereniging om ze écht op weg te helpen."
Het blog van Matthanja

ENGIE: wereldwijd de grootste investeerder in duurzame energie

En daar zijn we trots op. We zijn actief in 70 landen en ook in Nederland dragen we ons steentje bij. Als enige energiemaatschappij in Nederland staat ENGIE daarom op de internationale A lijst met pioniers op het gebied van klimaatverbetering. Zonder onze klanten was dit nooit gelukt, want zij helpen ons het verschil te kunnen maken. Leer ons ook beter kennen en ga samen met ons aan de slag!

Energie besparen als sportclub

  • 26%
    Besparing door isolatie
  • 7 jaar
    Terugverdientijd zonnepanelen
  • 65%
    Besparing op lichtkosten met LED

Klaar voor de zon? 
Doe de ZonneCheck!

Wilt u weten of uw sportclub klaar is voor de zon?

Doe de duurzaamheidsscan en maak een afspraak met een van onze adviseurs om meer te besparen op uw energiekosten.

Start de ZonneCheck