Menumenuclose

Energie besparen in de sport & recreatie

Creëer uw ideale WinWerkSituatie

Ontdek energiebesparende producten

Geef energie aan leden en recreanten

Energie hoort bij sport en recreatie. Want wat geeft nou meer energie dan vrijetijdsbesteding? Maar de energierekening, die houdt u liever zo laag mogelijk. Natuurlijk wilt u ook energie besparen voor het milieu en voor de jeugd. En het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wij helpen u er graag bij.

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als u uw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De drie belangrijkste voor uw branche heeft onze energieadviseur Johan voor u op een rijtje gezet. Benieuwd wat u nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor de ENGIE BespaarScan.

Energie besparen in sport en recreatie

3 bespaartips voor ondernemers in sport & recreatie

  • Gebruik waterbesparende douchekoppen en -knoppen. Dit verlaagt niet alleen het waterverbruik, maar ook het energieverbruik.
  • Kies voor een zonneboiler of PVT-panelen. Een slimme manier om water te verwarmen en optimaal te profiteren van de zon.
  • Voorkom onnodig aanstaan van de badwatercirculatiepomp en plaats een frequentiegeregelde pomp, al dan niet met schakelblok.
Advies over besparen

3 jaar goede energie én € 400,- korting op BespaarScan

Welke maatregelen passen nu echt bij úw bedrijf? En waar begint u mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat

Meer info over de Bespaarscan

Ada's Hoeve

Ondernemersverhaal: Ada's Hoeve

Duurzaam denken en doen. Als er één plek is waar dat voorop staat en volop gebeurt, is het op Ada’s Hoeve in het groene Ommen. Het kampeercentrum is een thuis in de buitenlucht voor echte natuurliefhebbers. Ronald en Froukje Zijlstra, beheerders van Ada’s Hoeve delen hun verhaal graag met u.

meer weten over duurzaam ondernemen?

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om uw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor u op een rijtje gezet. Zo weet u snel waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Ontdek of u maatregelen moet nemen

Subsidies en regelingen voor sport & recreatie

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). In combinatie met de sponsordeal vanuit SportMatch wordt verduurzamen voor uw club zo extra aantrekkelijk. We hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor u op een rijtje gezet.

Lees meer over subsidies en regelingen

Energieadvies én sponsoring voor uw club

Voor sportverenigingen die willen verduurzamen heeft ENGIE een uniek concept ontwikkeld: SportMatch. Hierbij ontvangt uw sportclub persoonlijk energieadvies en een sponsordeal die aansluit bij uw verduurzamingsambities. Uiteraard kunnen wij u ook helpen bij de installatie van energiebesparende maatregelen. Zo maakt u uw club klaar voor de toekomst.

SportMatch

Ondernemersdesk

Heeft u vragen over energie besparen voor sport & recreatie?

Vraag het onze Ondernemersdesk of meld uw sportvereniging aan voor SportMatch. Wij helpen u graag.

De Ondernemersdesk is op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur bereikbaar via 088 444 66 50.

Ondernemersdesk