Menumenuclose

Energie besparen op kantoor

Creëer uw ideale WinWerkSituatie

Bekijk energiebesparende producten

Een bruisend pand

Een onderneming bruist van de energie. U haalt nieuwe klanten binnen, het team werkt aan een project en uw callcenter staat roodgloeiend. Ongemerkt verbruikt u op kantoor ook veel energie: verwarming, verlichting en apparatuur staan de hele dag aan. Met een paar eenvoudige maatregelen bespaart u al snel energie en verlaagt u daarmee de kosten én draagt u bij aan een beter milieu.

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als u uw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De drie belangrijkste voor uw branche heeft onze energieadviseur Johan voor u op een rijtje gezet. Benieuwd wat u nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor de ENGIE BespaarScan.

Energie besparen in de zakelijke dienstverlening

3 bespaartips voor kantoren

  • Met een veegschakelaar zet u alle apparaten in een keer aan en uit. Zo vergeet u nooit een apparaat uit te zetten buiten werktijd.
  • Gebruik geen airco om een ruimte te verwarmen, maar overweg extra isolatie of meer oppervlakte aan radiatoren.
  • Beperk het aantal fysieke servers in de serverruimte en sla meer data op in de ‘cloud’. Dit bespaart hardware, maakt datagebruik efficiënter en leidt tot een lager energieverbruik.
Advies over besparen

3 jaar goede energie én € 400,- korting op BespaarScan

Welke maatregelen passen nu echt bij úw bedrijf? En waar begint u mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat

Meer info over de Bespaarscan

Ondernemer Ruud van Eijl over zijn ervaringen met de ENGIE BespaarScan

 We zijn heel nieuwsgierig om van professionals te horen wat er allemaal mogelijk is.
(Ruud van Eijl, Eijgen Finance)

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om uw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor u op een rijtje gezet. Zo weet u snel waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Ontdek of u maatregelen moet nemen

Subsidies en regelingen voor kantoren

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Met financieel voordeel en het verlagen van uw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor u op een rijtje gezet.

Meer over regelingen en subsidies

Ondernemersdesk

Heeft u nog vragen over energie besparen op kantoor?

Onze adviseurs van de Ondernemersdesk staan altijd voor u klaar. Wij denken mee en gaan graag voor u aan de slag. Bel ons op 088 444 66 50. Een appje sturen via 06 – 23 457 896 of een bericht via Facebook Messenger @ENGIEenergieNL kan natuurlijk ook!

Ondernemersdesk