Menumenuclose

Energie besparen in de industrie

Creëer uw ideale WinWerkSituatie

Bekijk energiebesparende producten

Behaal winst in kosten én voor het milieu

In de industrie wordt volop geproduceerd. De mechanisering en automatisering waar u gebruik van maakt, vragen veel energie. Bespaart u op energie, dan verlaagt u direct uw energierekening. Tegelijkertijd draagt u bij aan een schonere, groenere wereld. Win-win dus! 

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als u uw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De drie belangrijkste voor uw branche heeft onze energieadviseur Johan voor u op een rijtje gezet. Benieuwd wat u nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor de ENGIE BespaarScan.

Energie besparen in de industrie

3 bespaartips voor de industrie

  • Plaats lichtkoepels in het dak en pas de verlichting aan op het licht buiten. Zo maakt u optimaal gebruik van daglicht.
  • Gebruik snel en automatisch sluitende deuren of aparte loopdeuren. Zo staan deuren zo kort mogelijk open en gaat er zo min mogelijk warmte verloren.
  • De restwarmte van uw compressor kunt u efficiënt gebruiken om ruimtes of het aanvoerwater van de cv-ketel te verwarmen.
Advies over besparen

3 jaar goede energie én € 400,- korting op BespaarScan

Welke maatregelen passen nu echt bij úw bedrijf? En waar begint u mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat

Meer info over de Bespaarscan

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om uw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor u op een rijtje gezet. Zo weet u snel waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Ontdek of u maatregelen moet nemen

Subsidies en regelingen voor de industrie

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Met financieel voordeel en het verlagen van uw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor u op een rijtje gezet.

Meer info over subsidies en regelingen

Ondernemersdesk

Heeft u nog vragen over energie besparen in de industrie?

Onze adviseurs van de Ondernemersdesk staan altijd voor u klaar. Wij denken mee en gaan graag voor u aan de slag. Bel ons op 088 444 66 50. Een appje sturen via 06 – 23 457 896 of een bericht via Facebook Messenger @ENGIEenergieNL kan natuurlijk ook!

Ondernemersdesk