Menumenuclose

Energie besparen in de horeca

Creëer uw ideale WinWerkSituatie

Bekijk welke producten voor u interessant zijn

Specifieke maatregelen voor úw branche

In de horeca gaat al uw aandacht naar de gasten. Natuurlijk merkt u dat steeds meer van hen duurzaamheid belangrijk vinden. Creëer daarom een duurzame onderneming waarbij u bespaart op energie én bijdraagt aan een beter milieu.

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als u uw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De drie belangrijkste voor uw branche heeft onze energieadviseur Johan voor u op een rijtje gezet. Benieuwd wat u nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor de ENGIE BespaarScan.

Energie besparen in de horeca

3 bespaartips voor de horeca

  • Een deurschakelaar in uw vries- of koelcel. Deze signaleert wanneer de deur open is en onderbreekt dan tijdelijk de koeling.
  • Installeer rook- en dampdetectie in de afzuiging van het fornuis. Dan voert hij niet meer (warmte) af dan nodig.
  • Maak uw cv-ketel slimmer, zodat hij niet te hard en onnodig werkt. Net zoveel comfort, maar een lager verbruik.
Advies over besparen

3 jaar goede energie én € 400,- korting op BespaarScan

Welke maatregelen passen nu echt bij úw bedrijf? En waar begint u mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat

Meer info over de Bespaarscan

Energiebesparing bij restaurant De Beleving

Ralf en Noortje van restaurant De Beleving vinden milieuvriendelijk werken belangrijk. Ze kijken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo hebben zij LED verlichting aangeschaft en een lichtplan laten maken om efficiënter met verlichting om te gaan.
Duurzaamheid vinden wij een heel belangrijk thema.
Lees het hele verhaal

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om uw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor u op een rijtje gezet. Zo weet u snel waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Ontdek of u maatregelen moet nemen

Subsidies en regelingen voor de horeca

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Met financieel voordeel en het verlagen van uw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor u op een rijtje gezet.

Meer over regelingen en subsidies

Ondernemersdesk

Heeft u nog vragen over energie besparen in de horeca?

Onze adviseurs van de Ondernemersdesk staan altijd voor u klaar. Wij denken mee en gaan graag voor u aan de slag. Bel ons op 088 - 444 66 50. Een appje sturen via 06 – 23 457 896 of een bericht via Facebook Messenger @ENGIEenergieNL kan natuurlijk ook!

Ondernemersdesk