Menumenuclose

Energie besparen in de detailhandel

Creëer uw ideale WinWerkSituatie

BEKIJK energiebesparende producten

Specifieke maatregelen voor úw branche

In de detailhandel heeft u veel mogelijkheden om energie te besparen. Of u nu een slijterij, boekwinkel, bakkerij of modezaak heeft: er zijn volop kansen om te besparen. Denk aan verlichting, verwarming en koeling. Zo verlaagt u niet alleen uw energierekening, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. Win-win dus!

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als u uw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De drie belangrijkste voor uw branche heeft onze energieadviseur Johan voor u op een rijtje gezet. Benieuwd wat u nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor de ENGIE BespaarScan.

Energie besparen in de detailhandel

3 bespaartips voor de detailhandel

  • Met een veegschakelaar zet u alle apparaten in een keer aan en uit. Zo vergeet u nooit een apparaat uit te zetten buiten werktijd.
  • Pas een aanbodafhankelijke regeling toe op de besturing van uw roltrap. Deze zorgt dat de roltrap vertraagt of stilstaat als hij niet wordt gebruikt.
  • Maak uw cv-ketel slimmer, zodat hij niet te hard en onnodig werkt. Net zoveel comfort, maar een lager verbruik.
Advies over besparen

3 jaar goede energie én € 400,- korting op BespaarScan

Welke maatregelen passen nu echt bij úw bedrijf? En waar begint u mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat

Meer info over de Bespaarscan

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om uw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor u op een rijtje gezet. Zo weet u snel waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Ontdek of u maatregelen moet nemen

Subsidies en regelingen voor de detailhandel

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Met financieel voordeel en het verlagen van uw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor u op een rijtje gezet.

Meer over regelingen en subsidies

Ondernemersdesk

Heeft u nog vragen over energie besparen in de detailhandel?

Onze adviseurs van de Ondernemersdesk staan altijd voor u klaar. Wij denken mee en gaan graag voor u aan de slag. Bel ons op 088 444 66 50. Een appje sturen via 06 – 23 457 896 of een bericht via Facebook Messenger @ENGIEenergieNL kan natuurlijk ook!

Ondernemersdesk