Menumenuclose

Energie besparen in de agrarische sector

Creëer uw ideale WinWerkSituatie

Bekijk energiebesparende producten

Specifieke maatregelen voor úw branche

Of u nu werkt in de landbouw, glastuinbouw of veeteelt: u heeft dagelijks energie nodig. Bespaart u op energie, dan verlaagt u direct uw energierekening. Tegelijkertijd draagt u bij aan een schonere, groenere wereld. En dat is belangrijk voor ondernemers die dagelijks werken met dier, natuur en milieu.

Dat LED verlichting, isolatie en zonnepanelen slimme maatregelen zijn als u uw energiekosten- en verbruik wilt verlagen, is bekend. Maar er zijn ook andere maatregelen die minstens zo interessant zijn. De drie belangrijkste voor uw branche heeft onze energieadviseur Johan voor u op een rijtje gezet. Benieuwd wat u nog meer kunt doen? Maak dan een afspraak voor de ENGIE BespaarScan.

Energie besparen in de argrarische sector

3 bespaartips voor de agrarische sector

  • Plaats snel en automatisch sluitende deuren of aparte loopdeuren. Zo staan deuren zo kort mogelijk open en gaat er zo min mogelijk warmte verloren. 
  • Gebruik voor de stalventilatie elektromotoren die efficiënt werken en regelbaar zijn en vervang ze als ze ouder zijn dan 5 jaar.
  • Door een toerenregeling op de pomp toe te passen, wordt de capaciteit van de pomp continu afgestemd op de vraag.
Advies over besparen

3 jaar goede energie én € 400,- korting op BespaarScan

Welke maatregelen passen nu echt bij úw bedrijf? En waar begint u mee? Ontdek het met de ENGIE BespaarScan. Een slimme investering, want met het uitgebreide advies op maat weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

  • 100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas
  • Scan op locatie door professionele energieadviseur
  • Adviesrapport met maatregelen op maat

Meer info over de Bespaarscan

Groene droom van schapenmelkerij De Vreugdehoeve

In Zwolle werkt eigenaar Herman van schapenmelkerij De Vreugdehoeve aan het verwezenlijken van zijn groene droom. Investeren in energiebesparende maatregelen doet hij om het milieu te verbeteren en om kosten te besparen.
Iedereen verklaarde mij voor gek toen ik zei biologisch te gaan werken.
Lees alles over De Vreugdehoeve

Energie besparen: soms verplicht

Minder energie verbruiken. Het is goed voor het milieu én een mooie manier om uw zakelijke kosten te verlagen. Omdat de overheid de CO2-uitstoot wil verlagen, zijn sommige ondernemers verplicht om maatregelen te nemen. Natuurlijk hebben wij uitgezocht welke verplichtingen er zijn en hebben we deze voor u op een rijtje gezet. Zo weet u snel waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Ontdek of u maatregelen moet nemen

Subsidies en regelingen voor de agrarische sector

Om energiezuinig ondernemen te stimuleren, zijn er verschillende regelingen en subsidies voor ondernemers. Denk hierbij aan de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE). Met financieel voordeel en het verlagen van uw investering, wordt energie besparen extra aantrekkelijk! Wij hebben de belangrijkste regelingen en subsidies voor u op een rijtje gezet.

Meer info over subsidies en regelingen

Ondernemersdesk

Heeft u nog vragen over energie besparen in de agrarische sector?

Onze adviseurs van de Ondernemersdesk staan altijd voor u klaar. Wij denken mee en gaan graag voor u aan de slag. Bel ons op 088 444 66 50. Een appje sturen via 06 – 23  896 of een bericht via Facebook Messenger @ENGIEenergieNL kan natuurlijk ook!

Ondernemersdesk