Menumenuclose

Meterstanden warmtemeter (cv-meter) en warmtapwatermeter aflezen 

Meestal lezen wij uw meterstanden op afstand voor u uit en hoeft u zelf niets te doen. Toch kan het zijn dat wij u een keer vragen om uw meterstanden door te geven, bijvoorbeeld als u gaat verhuizen. Daarom vertellen we u graag waar u uw meters kunt vinden en hoe u de meterstanden afleest. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de oude bewoner een juiste afrekening krijgt én de nieuwe bewoner start met de juiste meterstanden.

Locatie warmtemeter en warmtapwatermeter

De warmtemeter en de warmtapwatermeter zitten in de aanvoerleidingen van de warmte en het warmtapwater. Deze vindt u in de meterkast of berging in uw woning.  

Uw meternummer van de warmtemeter controleren

Het meternummer is een 8-cijferige code. Aan dit nummer herkennen wij uw meter. Om zeker te weten dat u de meterstand van de juiste meter aan ons doorgeeft, vragen wij u eerst het meternummer te controleren. Is die gelijk aan het meternummer in ons bericht? Dan is het de juiste meter! 

Uw meterstanden van de warmtemeter aflezen

Op het display van de warmtemeter vindt u uw huidige meterstand. Deze bestaat in totaal uit 7 cijfers, waarvan 1 achter de komma en wordt weergegeven in kilowattuur (kWh). Wij vragen u alle weergegeven cijfers te noteren op het (verhuis)formulier.

Voorbeeld: Op de foto hiernaast is een meterstand te zien van 287143,7 kWh. De meterstand die deze bewoner op het (verhuis)formulier dient in te vullen is: 287143,7