Menumenuclose

Meterstand warmtemeter aflezen

Meestal lezen wij uw meterstand op afstand voor u uit en hoeft u zelf niets te doen. Toch kan het zijn dat wij u een keer vragen om uw meterstand door te geven, bijvoorbeeld als u gaat verhuizen. Daarom vertellen we u graag waar u uw meter kunt vinden en hoe u uw meterstand afleest. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de oude bewoner een juiste afrekening krijgt én de nieuwe bewoner start met de juiste meterstand.

Locatie warmtemeter

De warmtemeter zit bovenop de afleverset van ENGIE. De afleverset vindt u in de berging of meterkast in uw woning. In de afbeelding hiernaast ziet u een afleverset weergegeven.  

Uw meternummer noteren

Het meternummer is een 7- of 8-cijferige code. Aan dit nummer herkennen wij uw meter. Om zeker te weten dat u de meterstanden van de juiste meter aan ons doorgeeft, vragen wij u het meternummer te noteren. Het meternummer staat vermeld bij Serienr: of S/N:.

Uw meterstanden aflezen

Op het display van de warmtemeter vindt u uw huidige meterstand. Deze bestaat in totaal uit 7 cijfers, waarvan 3 achter de komma en wordt  eergegeven in Giga Joule [GJ]. Wij vragen u alle weergegeven cijfers te noteren op het (verhuis)formulier.

Voorbeeld: Op de foto is een meterstand te zien van 68.768 GJ. De meterstand die deze bewoner op het verhuisformulier dient in te vullen: 0068,768