Menumenuclose

Meterstand warmtemeter (cv-meter) aflezen

Meestal lezen wij uw meterstand op afstand voor u uit en hoeft u zelf niets te doen. Toch kan het zijn
dat wij u een keer vragen om uw meterstand door te geven, bijvoorbeeld als u gaat verhuizen. Daarom
vertellen we u graag waar u uw meter kunt vinden en hoe u uw meterstand afleest. Zo kunnen we er
samen voor zorgen dat de oude bewoner een juiste afrekening krijgt én de nieuwe bewoner start met
de juiste meterstand. 

Locatie warmtemeter

U heeft twee warmtemeters, één voor het verbruik van warmte voor de ruimteverwarming en één voor het verbruik van warmte voor het warmetapwater. De warmtemeters zijn bovenop de afleverset van ENGIE geplaatst. De afleverset vindt u in de berging of meterkast in uw woning. In de afbeelding hiernaast ziet u een afleverset weergegeven. 

Uw meternummer controleren

Het meternummer is een 8-cijferige code. Aan dit nummer herkennen wij uw meters. Om zeker te weten dat u de meterstanden van de juiste meters aan ons doorgeeft, vragen wij u eerst de meternummers te controleren. Zijn deze gelijk aan de meternummers in ons bericht? Dan zijn het de juiste meters!

Uw meterstanden aflezen

Op uw warmtemeters zit een knop. Met deze knop schakelt tussen verschillende weergegeven waardes op het display van uw warmtemeter. De warmte-meterstand wordt weergegeven wanneer u de eenheid Giga Joule [GJ] ziet staan, zoals op de foto hiernaast. De warmte-meterstand bevat 3 cijfers achter de komma, wij vragen u alle weergegeven cijfers te noteren op het (verhuis)formulier.

Voorbeeld: Op de foto hiernaast is een meterstand te zien van 16,594 GJ. De meterstand die deze bewoner op het (verhuis)formulier dient in te vullen is: 16,594