Menumenuclose

Meterstanden warmtemeter (cv-meter) en warmtapwatermeter aflezen

Meestal lezen wij uw meterstanden op afstand voor u uit en hoeft u zelf niets te doen. Toch kan het zijn dat wij u een keer vragen om uw meterstanden door te geven, bijvoorbeeld als u gaat verhuizen. Daarom vertellen we u graag waar u uw meters kunt vinden en hoe u de meterstanden afleest. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de oude bewoner een juiste afrekening krijgt én de nieuwe bewoner start met de juiste meterstanden.

Locatie warmtemeter en warmtapwatermeter

De warmtemeter en de warmtapwatermeter zitten op de aanvoerleidingen van de warmte en het warmtapwater. Woont u aan de Hillelaan dan bevinden de meters zich in de meterkast of berging in uw woning. Woont u aan het Astanaplein dan bevinden de meters zich in de meterkast op de gang buiten uw woning, uw huismeester kan u toegang verschaffen tot de meterkast.

Uw meternummer van de warmtemeter controleren

Het meternummer is een 8-cijferige code. Aan dit nummer herkennen wij uw meter. Om zeker te weten dat u de meterstand van de juiste meter aan ons doorgeeft, vragen wij u eerst het meternummer te controleren. Is die gelijk aan het meternummer in ons bericht? Dan is het de juiste meter!

Uw meternummer controleren

Het meternummer is een 8-cijferige code. Aan dit nummer herkennen wij uw meter. Om zeker te weten dat u de meterstand van de juiste meter aan ons doorgeeft, vragen wij u eerst het meternummer te controleren. Is die gelijk aan het meternummer in ons bericht? Dan is het de juiste meter!

Uw meterstanden van de warmtemeter aflezen

Op uw warmtemeter zit een knop ( ). Met deze knop schakelt u tussen verschillende weergegeven waardes op het display van uw warmtemeter. De warmte-meterstand wordt weergegeven wanneer u de eenheid Giga Joule [GJ] ziet staan. Bij het doorgeven van uw meterstand vragen wij u alle weergegeven cijfers, inclusief de cijfers achter de komma, te noteren op het (verhuis)formulier.

Voorbeeld: Op de foto hiernaast is een meterstand te zien van 0063801 kWh. De meterstand die deze bewoner op het (verhuis)formulier dient in te vullen is: 0063801. Let op! De meterstand weergegeven in de afbeelding hiernaast heeft de eenheid kWh i.p.v. GJ. U wordt gevraagd uw GJ meterstand door te geven.