Menumenuclose

Meterstand warmtemeter aflezen 

Meestal lezen wij uw meterstand op afstand voor u uit en hoeft u zelf niets te doen. Toch kan het zijn dat wij u een keer vragen om uw meterstand door te geven, bijvoorbeeld als u gaat verhuizen. Daarom vertellen we u graag waar u uw meter kunt vinden en hoe u uw meterstand afleest. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de oude bewoner een juiste afrekening krijgt én de nieuwe bewoner start met de juiste meterstand. 

Locatie warmtemeter

De warmtemeter zit boven de afleverset van ENGIE. De afleverset vindt u in de berging of meterkast in uw woning. In de afbeelding hiernaast ziet u een afleverset weergegeven.

Uw meternummer van de warmtemeter controleren

Het meternummer is een 7-cijferige code. Aan dit nummer herkennen wij uw meter. Om zeker te weten dat u de meterstand van de juiste meter aan ons doorgeeft, vragen wij u eerst het meternummer te controleren. Is die gelijk aan het meternummer in ons bericht? Dan is het de juiste meter!

Uw meternummer controleren

Het meternummer is een 8-cijferige code. Aan dit nummer herkennen wij uw meter. Om zeker te weten dat u de meterstand van de juiste meter aan ons doorgeeft, vragen wij u eerst het meternummer te controleren. Is die gelijk aan het meternummer in ons bericht? Dan is het de juiste meter!

Uw meterstanden aflezen

Met deze knop schakelt u tussen verschillende weergegeven waardes op het display van uw warmtemeter. De warmte-meterstand wordt weergegeven wanneer u de eenheid Giga Joule [GJ] ziet staan, zoals op de foto hiernaast. De warmte-meterstand bevat 3 cijfers achter de komma, wij vragen u alle weergegeven cijfers te noteren op het (verhuis)formulier.

Voorbeeld: Op de foto hiernaast is een meterstand te zien van 16,594 GJ. De meterstand die deze bewoner op het (verhuis)formulier dient in te vullen is: 16,594