Menumenuclose

Meterstanden warmtemeter (cv-meter) en warmtapwatermeter aflezen

Meestal lezen wij uw meterstanden op afstand voor u uit en hoeft u zelf niets te doen. Toch kan het zijn dat wij u een keer vragen om uw meterstanden door te geven, bijvoorbeeld als u gaat verhuizen. Daarom vertellen we u graag waar u uw meters kunt vinden en hoe u de meterstanden afleest. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de oude bewoner een juiste afrekening krijgt én de nieuwe bewoner start met de juiste meterstanden.

Locatie warmtemeter en warmtapwatermeter

De warmtemeter zit op de aanvoerleidingen van warmte. Deze vindt u in de meterkast of berging in uw woning.

Uw meternummer controleren

De warmtemeter zit op de aanvoerleidingen van warmte. Deze vindt u in de meterkast of berging in uw woning, zie de afbeelding hiernaast. De warmtapwatermeter vindt u in de toevoerleiding van het warmtapwater. De warmtapwatermeter is rood gekleurd.

Uw meternummer van de warmtemeter controleren

Het meternummer is een 7-cijferige code. Aan dit nummer herkennen wij uw meter. Om zeker te weten dat u de meterstand van de juiste meter aan ons doorgeeft, vragen wij u eerst het meternummer te controleren. Is die gelijk aan het meternummer in ons bericht? Dan is het de juiste meter! Achter het meternummer staat het bouwjaar weergeven.

Voorbeeld: Wanneer u 1234567/2007 ziet staan dan is het meternummer van deze meter 1234567

Uw meterstanden van de warmtemeter aflezen

Op uw warmtemeter zit een knop ( ). Met deze knop schakelt u tussen verschillende weergegeven waardes op het display van uw warmtemeter. De warmte-meterstand wordt weergegeven wanneer u de eenheid Giga Joule [GJ] ziet staan, zoals op de foto hiernaast. De warmte-meterstand bevat 2 cijfers achter de komma, wij vragen u alle weergegeven cijfers te noteren op het (verhuis)formulier.

Voorbeeld: Op de foto hierboven is een meterstand te zien van 00000,00 GJ. De meterstand die deze bewoner op het (verhuis)formulier dient in te vullen is: 00000,00