Menumenuclose

Uw voetbalvereniging verduurzamen

Advies aanvragen

Veel voetbalverenigingen hebben te maken met hoge energiekosten. Langs de voetbalvelden staat bijvoorbeeld veldverlichting die veel stroom verbruikt. Daarnaast moet het in de kantine uiteraard altijd aangenaam warm zijn, ook wanneer het buiten kouder wordt. Al dat energieverbruik heeft een flinke impact op de clubkas. Uw voetbalvereniging kan besparen op de energiekosten door te gaan verduurzamen. Met SportMatch kunnen wij uw voetbalclub hierbij van A tot Z begeleiden.

Verduurzamen

Manieren om uw voetbalclub te verduurzamen

Als voetbalvereniging kunt u op verschillende manieren besparen op de maandelijkse energiekosten. U kunt veel besparen op het stroomverbruik door de verlichting langs de voetbalvelden te vervangen door ledverlichting. En het gasverbruik voor het verwarmen van de kantine kan omlaag door het gebouw te isoleren. Ook kan uw voetbalvereniging het dak van de kantine vol leggen met zonnepanelen.

Wij helpen uw voetbalclub graag met advies over hoe te verduurzamen en waar te beginnen. Voor iedere sportvereniging is dit namelijk anders. Vanuit SportMatch bieden wij energieadvies, waarbij uw vereniging een volledig energierapport ontvangt. Hierin staan de energiebesparende maatregelen uitgewerkt die voor uw voetbalclub het meest interessant zijn. Uiteraard kunnen wij u ook ondersteunen met het uitvoeren van de verduurzaming.

Aanmelden voor SportMatch

Uw voetbalclub verduurzamen: de voordelen

  • Een lagere energierekening en daarmee een vollere clubkas
  • Meer comfort in de kantine en in de kleedkamers
  • Extra voordelig dankzij subsidieregelingen
  • Duurzame sportaccommodaties en een toekomstbestendige club
  • Extra financieel voordeel met sponsoring vanuit SportMatch
Begin met verduurzamen

4 bespaartips om direct energie te besparen

  1. Plaats waterbesparende douchekoppen in de kleedkamers. Hiermee bespaart uw club al snel 25% op het totale waterverbruik bij het douchen.
  2. Houd de warmte in de accommodatie door deurdrangers op de deuren te plaatsen. De deur valt hiermee vanzelf dicht, waardoor er meer warmte binnen blijft.
  3. Voorkom tocht door tochtstrippen te plaatsen onderaan buitendeuren of deuren die naar niet-verwarmde ruimtes leiden. Hierdoor komt er geen koude lucht in het gebouw.
  4. Hang bewegingssensoren op en sluit deze aan op de verlichting. Hiermee voorkomt u dat er lampen blijven branden in ruimtes waar niemand is.

Subsidieregelingen om uw club te verduurzamen

Jaarlijks stelt de overheid verschillende subsidies beschikbaar om sportverenigingen te ondersteunen met energiebesparende maatregelen. Daarnaast hebben steeds meer provincies en gemeenten regelingen om verduurzaming te stimuleren. Dankzij deze subsidieregelingen wordt besparen op de energiekosten van uw sportclub nog aantrekkelijker.

Ontdek de beschikbare subsidies

Verduurzaming voetbalvereniging soms verplicht

Afhankelijk van het energieverbruik, is uw voetbalvereniging mogelijk verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen. Dat wordt bepaald op basis van de Wet milieubeheer. In deze wet staat dat ondernemingen (waaronder voetbalverenigingen) met een bepaald energieverbruik een energiebesparingsplicht hebben. Dat betekent dat u verplicht bent om maatregelen te nemen die een terugverdientijd van 5 jaar of minder hebben.

Sinds 1 juli 2019 is er ook de informatieplicht energiebesparing. Hierbij dient u bij het eLoket van RVO door te geven welke energiebesparende maatregelen u heeft getroffen. Benieuwd of u verplicht moet besparen?

Check of u moet besparen

Veelgestelde vragen

Waar begin ik bij energiebesparing voor mijn sportvereniging?

Kan ENGIE de besparende maatregelen ook voor mijn club uitvoeren?

Uw voetbalvereniging verduurzamen?

Vanuit SportMatch werken wij al met meerdere voetbalclubs samen om te besparen op de energiekosten. Ook uw club kunnen wij van A tot Z begeleiden in het verduurzamen. Doet u mee?

Ja, ik wil energie besparen