Menumenuclose

Uw tennisclub verduurzamen

Advies aanvragen

Als tennisclub wilt u de maandelijkse lasten het liefst zo laag mogelijk houden. Een lagere energierekening is dus meer dan welkom. U kunt dit realiseren door uw tennisvereniging te verduurzamen. Dit kan door het energieverbruik van uw tennisclub omlaag te brengen of door zelf stroom op te wekken. Met SportMatch kunnen wij uw tennisvereniging van A tot Z begeleiden in het besparen op de energiekosten.

Verduurzamen

Welke mogelijkheden zijn er bij het verduurzamen van een tennisclub?

Er zijn veel manieren om een tennisclub te verduurzamen. Een stap die gezet kan worden is het vervangen van de verlichting rondom de velden. Door ledverlichting te gebruiken, wordt er een hoop energie bespaard. U kunt besparen door de isolatie in de kantine te verbeteren, zodat er minder warmte verloren gaat. Het leggen van zonnepanelen op de kantine, om zelf groene stroom op te wekken draagt ook bij aan het verduurzamen van de tennisclub.

Wij geven graag advies over waar en hoe u kunt beginnen bij het verduurzamen van uw tennisclub. Vanuit SportMatch bieden wij energieadvies, waarbij uw vereniging een volledig energierapport ontvangt. Hierin staan de energiebesparende maatregelen uitgewerkt die voor uw tennisclub het meest interessant zijn. Uiteraard kunnen wij u ook ondersteunen met het uitvoeren van de verduurzaming.

Aanmelden voor SportMatch

Uw tennisclub verduurzamen: de voordelen

  • Een lagere energierekening en daarmee een vollere clubkas
  • Meer comfort in de kantine
  • Extra voordelig dankzij subsidieregelingen
  • Duurzame sportaccommodatie en een toekomstbestendige club
  • Extra financieel voordeel met sponsoring vanuit SportMatch
Begin met verduurzamen

4 bespaartips om direct energie te besparen

  1. Plaats waterbesparende douchekoppen in de kleedkamers. Hiermee bespaart uw club al snel 25% op het totale waterverbruik bij het douchen.
  2. Houd de warmte in de accommodatie door deurdrangers op de deuren te plaatsen. De deur valt hiermee vanzelf dicht, waardoor er meer warmte binnen blijft.
  3. Voorkom tocht door tochtstrippen te plaatsen onderaan buitendeuren of deuren die naar niet-verwarmde ruimtes leiden. Hierdoor komt er geen koude lucht in het gebouw.
  4. Hang bewegingssensoren op en sluit deze aan op de verlichting. Hiermee voorkomt u dat er lampen blijven branden in ruimtes waar niemand is.

Subsidieregelingen om uw club te verduurzamen

Jaarlijks stelt de overheid verschillende subsidies beschikbaar om sportverenigingen te ondersteunen met energiebesparende maatregelen. Daarnaast hebben steeds meer provincies en gemeenten regelingen om verduurzaming te stimuleren. Dankzij deze subsidieregelingen wordt besparen op de energiekosten van uw sportclub nog aantrekkelijker.

Ontdek de beschikbare subsidies

Verduurzaming sportaccommodatie soms verplicht

Afhankelijk van het energieverbruik, is uw vereniging op basis van de Wet milieubeheer mogelijk verplicht om energiebesparende maatregelen toe te passen binnen de sportaccommodatie. In deze wet staat dat ondernemingen (waaronder sportverenigingen) met een bepaald energieverbruik een energiebesparingsplicht hebben. Dat betekent dat u verplicht bent om maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Sinds 1 juli 2019 is er ook de informatieplicht energiebesparing. Hierbij dient u bij het eLoket van RVO door te geven welke energiebesparende maatregelen u heeft getroffen. Benieuwd of u verplicht moet besparen?

Check of u moet besparen

Veelgestelde vragen

Waar begin ik bij energiebesparing voor mijn sportvereniging?

Kan ENGIE de besparende maatregelen ook voor mijn club uitvoeren?

Uw tennisvereniging verduurzamen?

Vanuit SportMatch werken wij al met diverse sportverenigingen samen om te besparen op de energiekosten. Ook uw tennisclub kunnen wij van A tot Z begeleiden in het verduurzamen. Doet u mee?

Ja, ik wil energie besparen