Menumenuclose

Uw sportaccommodatie verduurzamen

Advies aanvragen

Het verlichten van sportvelden en het warm houden van kantine en kleedkamers zorgt voor een hoog energieverbruik voor veel sportverenigingen. Maandelijks gaat er dan ook een behoorlijk gedeelte van de clubkas rechtstreeks naar de energierekening. Door uw sportaccommodatie te verduurzamen kunt u deze kosten flink omlaag brengen. Vanuit SportMatch kunnen wij u hier van A tot Z in ondersteunen.

Verduurzamen

Verduurzaming sportaccommodaties begint met inzicht

Het energieverbruik verlagen kan via verschillende energieoplossingen. Bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen of door de sportveldverlichting te vervangen. Of met een warmtepomp of isolatie. Maar welke zijn voor uw sportclub echt interessant? En waar begint u?

Verduurzamen van uw accommodatie begint altijd met inzicht in het huidige energieverbruik. Om dat inzichtelijk te krijgen biedt ENGIE vanuit SportMatch een energiescan, waarbij onze adviseur bij uw sportclub langskomt. U ontvangt een energierapport met een overzicht van alle interessante maatregelen, investeringen en terugverdientijden. Ook leest u welke subsidies mogelijk relevant zijn voor u.

Aanmelden voor SportMatch

Uw sportclub verduurzamen: de voordelen

  • Een lagere energierekening en daarmee een vollere clubkas
  • Meer comfort in de kantine of het clubgebouw
  • Extra voordelig dankzij subsidieregelingen
  • Duurzame sportaccommodaties en een toekomstbestendige club
  • Extra financieel voordeel met sponsoring vanuit SportMatch
Begin met verduurzamen

4 bespaartips om direct energie te besparen

  1. Plaats waterbesparende douchekoppen in de kleedkamers. Hiermee bespaart uw club al snel 25% op het totale waterverbruik bij het douchen.
  2. Houd de warmte in de accommodatie door deurdrangers op de deuren te plaatsen. De deur valt hiermee vanzelf dicht, waardoor er meer warmte binnen blijft.
  3. Voorkom tocht door tochtstrippen te plaatsen onderaan buitendeuren of deuren die naar niet-verwarmde ruimtes leiden. Hierdoor komt er geen koude lucht in het gebouw.
  4. Hang bewegingssensoren op en sluit deze aan op de verlichting. Hiermee voorkomt u dat er lampen blijven branden in ruimtes waar niemand is.

Subsidieregelingen om uw club te verduurzamen

Jaarlijks stelt de overheid verschillende subsidies beschikbaar om sportverenigingen te ondersteunen met energiebesparende maatregelen. Daarnaast hebben steeds meer provincies en gemeenten regelingen om verduurzaming te stimuleren. Dankzij deze subsidieregelingen wordt besparen op de energiekosten van uw sportclub nog aantrekkelijker.

Ontdek de beschikbare subsidies

Verduurzaming sportaccommodatie soms verplicht

Afhankelijk van het energieverbruik, is uw vereniging op basis van de Wet milieubeheer mogelijk verplicht om energiebesparende maatregelen toe te passen binnen de sportaccommodatie. In deze wet staat dat ondernemingen (waaronder sportverenigingen) met een bepaald energieverbruik een energiebesparingsplicht hebben. Dat betekent dat u verplicht bent om maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Sinds 1 juli 2019 is er ook de informatieplicht energiebesparing. Hierbij dient u bij het eLoket van RVO door te geven welke energiebesparende maatregelen u heeft getroffen. Benieuwd of u verplicht moet besparen?

Check of u moet besparen

Veelgestelde vragen

Waar begin ik bij energiebesparing voor mijn sportvereniging?

Kan ENGIE de besparende maatregelen ook voor mijn club uitvoeren?

Uw sportaccommodatie verduurzamen?

Met SportMatch kunnen wij u van A tot Z begeleiden bij de verduurzaming van uw sportaccommodatie. Vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan.

Ja, ik wil energie besparen