Menumenuclose

Uw hockeyclub verduurzamen

Advies aanvragen

Net als bij veel andere sportclubs, gaat ook bij hockeyclubs veel van de maandelijkse kosten op aan de energierekening. De hockeyvelden moeten worden verlicht, het clubgebouw en de kleedkamers moeten aangenaam warm zijn. Gelukkig kunnen de energiekosten omlaag door uw hockeyclub te verduurzamen. Met SportMatch kunnen wij uw hockeyclub hierbij van A tot Z begeleiden.

Verduurzamen

Hoe kunt u uw hockeyclub verduurzamen?

Energie besparen is voor iedere sportvereniging anders. Uw hockeyclub kan besparen door de verlichting langs de hockeyvelden te vervangen voor ledlampen of door op het dak van het clubgebouw zonnepanelen te leggen. Of door het clubgebouw van isolatie te voorzien.

Wij geven uw hockeyvereniging graag advies over verduurzaming. Want waar begint u als u wilt verduurzamen? Vanuit SportMatch bieden wij energieadvies, waarbij uw hockeyclub een volledig energierapport ontvangt. Hierin staan de energieoplossingen uitgewerkt die voor uw hockeyclub het meeste interessant zijn. Uiteraard kunnen wij u ook ondersteunen in het uitvoeren van de verduurzaming.

Aanmelden voor SportMatch

Uw hockeyclub verduurzamen: de voordelen

  • Een lagere energierekening en daarmee een vollere clubkas
  • Meer comfort in het clubgebouw
  • Extra voordelig dankzij subsidieregelingen
  • Duurzame sportaccommodatie en een toekomstbestendige club
  • Extra financieel voordeel met sponsoring vanuit SportMatch
Begin met verduurzamen

4 bespaartips om direct energie te besparen

  1. Plaats waterbesparende douchekoppen in de kleedkamers. Hiermee bespaart uw club al snel 25% op het totale waterverbruik bij het douchen.
  2. Houd de warmte in de accommodatie door deurdrangers op de deuren te plaatsen. De deur valt hiermee vanzelf dicht, waardoor er meer warmte binnen blijft.
  3. Voorkom tocht door tochtstrippen te plaatsen onderaan buitendeuren of deuren die naar niet-verwarmde ruimtes leiden. Hierdoor komt er geen koude lucht in het gebouw.
  4. Hang bewegingssensoren op en sluit deze aan op de verlichting. Hiermee voorkomt u dat er lampen blijven branden in ruimtes waar niemand is.

Subsidieregelingen om uw club te verduurzamen

Jaarlijks stelt de overheid verschillende subsidies beschikbaar om sportverenigingen te ondersteunen met energiebesparende maatregelen. Daarnaast hebben steeds meer provincies en gemeenten regelingen om verduurzaming te stimuleren. Dankzij deze subsidieregelingen wordt besparen op de energiekosten van uw sportclub nog aantrekkelijker.

Ontdek de beschikbare subsidies

Hockeyclub verduurzamen kan verplicht zijn

Afhankelijk van het energieverbruik, is uw hockeyclub mogelijk verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen. Dat wordt bepaald op basis van de Wet milieubeheer. In deze wet staat dat ondernemingen (waaronder hockeyclubs) met een bepaald energieverbruik een energiebesparingsplicht hebben. Dat betekent dat u verplicht bent om maatregelen te nemen die een terugverdientijd van 5 jaar of minder hebben.

Sinds 1 juli 2019 is er ook de informatieplicht energiebesparing. Hierbij dient u bij het eLoket van RVO door te geven welke energiebesparende maatregelen u heeft getroffen. Benieuwd of u verplicht moet besparen?

Check of u moet besparen

Veelgestelde vragen

Waar begin ik bij energiebesparing voor mijn sportvereniging?

Kan ENGIE de besparende maatregelen ook voor mijn club uitvoeren?

Uw hockeyclub verduurzamen?

Vanuit SportMatch werken wij al met meerdere hockeyclubs samen om te besparen op de energiekosten. Ook uw club kunnen wij van A tot Z begeleiden in het verduurzamen. Doet u mee?

Ja, ik wil energie besparen