Menumenuclose

SDE+ subsidie

Als uw sportclub zelf duurzame energie wil opwekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen, komt uw club in aanmerking voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+ subsidie).

Met de SDE+ subsidie wordt het zelf opwekken van energie nog interessanter. Via deze regeling krijgt u een vergoeding over de hoogte van uw energieopwekking. Het vergoedt het verschil tussen de kostprijs van de stroom en de marktwaarde van de geleverde stroom. De hoogte van de SDE+ bijdrage is daarmee afhankelijk van de ontwikkelingen van de energieprijs. Bij een hogere energieprijs krijgt u minder SDE+, maar ontvangt u meer van uw energieafnemer. Bij een lagere energieprijs krijgt u meer SDE+, maar ontvangt u dus minder van uw energieafnemer.

Subsidies en sponsoring

Voor wie is de SDE+ subsidie?

De SDE+ subsidie is er speciaal voor zakelijke grootverbruikers. U bent een grootverbruiker wanneer uw aansluiting groter is dan 3x80A. Een voorwaarde van de SDE+ is dat uw zonnesysteem een vermogen heeft van 15kWP of meer. In de praktijk komt dit neer op ongeveer uit op 60 panelen, afhankelijk van het vermogen van de zonnepanelen.

Meer informatie over de SDE+subsidie leest u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Opvolger SDE+ subsidie

De huidige SDE+ subsidie gaat in de loop van 2020 stoppen. De allerlaatste aanvraagronde liep van 17 maart tot 2 april 2020. Als opvolger van deze regeling, start op 29 september 2020 de SDE++ regeling. De Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie biedt subsidies voor grote investeringen gericht op het opwekken van duurzame energie en het verminderen van CO2-uitstoot. Verdere details over de SDE++ zijn nog niet bekend.

Hulp bij aanvragen SDE+ subsidie

Wilt u de SDE+ subsidie aanvragen, maar kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? De experts van onze partner PNO Consultants helpen u graag en zorgen dat uw subsidie-succeskans zo groot mogelijk wordt.

Vraag een expert

Uw sportclub verduurzamen

Met de beschikbare subsidies wordt het verduurzamen van uw sportvereniging nog aantrekkelijker. Met SportMatch kunnen wij u hierbij volledig ondersteunen. Van het bieden van energieadvies, het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen tot het bieden van sponsoring, zodat uw club ook op korte termijn al profiteert van een vollere clubkas. Vraag nu direct een oriënterend gesprek aan.

Oriënterend gesprek aanvragen