Menumenuclose

BOSA subsidie

De BOSA subsidie is één van de meest interessante subsidies voor amateur sportverenigingen. BOSA staat voor Subsidieregeling bouw en onderhoud van sportaccommodaties. De subsidie kan worden aangevraagd door sportclubs die kosten maken voor bouw en onderhoud van hun accommodatie. Daarnaast zijn er speciale mogelijkheden op het gebied van energiebesparing. En in sommige gevallen kan de BOSA subsidie ook worden aangevraagd voor reeds gedane investeringen.

Subsidies en sponsoring

Beschikbaar budget BOSA subsidie

Voor 2020 is er een totaal van € 87 miljoen beschikbaar vanuit de BOSA subsidie. De regeling vergoedt tot 20% van de gemaakte kosten voor de bouw, het onderhoud en het beheer van sportaccommodaties. Daarnaast vergoedt de BOSA regeling een aanvullende 10% van de kosten voor gedane energiebesparende maatregelen. Hierdoor kan er in totaal tot wel 30% van de gemaakte kosten vergoedt worden vanuit de BOSA subsidie.

Op de website van DUS-I (Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen) vindt u een overzicht van maatregelen die in aanmerking komen voor de aanvullende vergoeding vanuit de BOSA subsidie.

BOSA subsidie aanvragen

U kunt de 'Subsidie bouw en onderhoud van sportaccommodaties' aanvragen bij DUS-I (Dienst Zij voeren de regeling uit voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Hulp bij aanvragen BOSA subsidie

Wilt u de BOSA subsidie aanvragen, maar kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? De experts van onze partner PNO Consultants helpen u graag en zorgen dat uw subsidie-succeskans zo groot mogelijk wordt.

Vraag een expert

Uw sportclub verduurzamen

Met de beschikbare subsidies wordt het verduurzamen van uw sportvereniging nog aantrekkelijker. Met SportMatch kunnen wij u hierbij volledig ondersteunen. Van het bieden van energieadvies, het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen tot het bieden van sponsoring, zodat uw club ook op korte termijn al profiteert van een vollere clubkas. Vraag nu direct een oriënterend gesprek aan.

Oriënterend gesprek aanvragen