Menumenuclose

Subsidies en sponsoring
voor sportclubs

Het verduurzamen van uw sportclub heeft vaak een behoorlijke impact op de clubkas. Gelukkig zijn er jaarlijks verschillende subsidies beschikbaar vanuit de overheid om uw vereniging hierbij te ondersteunen. Daarnaast kan ENGIE uw verduurzamingsambities ondersteunen met een sponsordeal. Hierdoor wordt het besparen op het energieverbruik van uw sportclub een stuk aantrekkelijker. Zo verlaagt u uw maandelijkse energiekosten en maakt u uw club of vereniging toekomstbestendig.

Subsidies en sponsoring

Subsidieregelingen in 2020 voor sportverenigingen

Voor 2020 heeft de Overheid de BOSA-subsidie, de SDE+ subsidie en de ISDE-subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleren ook steeds meer provincies en gemeentes in Nederland met behulp van regelingen het verduurzamen van sportaccommodaties. Bijvoorbeeld door tegen gunstige condities geld te lenen, door het bieden van projectondersteuning of door het organiseren van informatieavonden. Informeer bij uw provincie en/of gemeente naar de mogelijkheden om verduurzaming binnen uw sportvereniging te stimuleren.

Hulp bij subsidie aanvragen

Wilt u een subsidie aanvragen voor uw sportclub, maar kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken? De experts van onze partner PNO Consultants zorgen dat uw subsidie-succeskans zo groot mogelijk wordt en kunnen u hierbij volledig begeleiden, zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Vraag een expert

Voordelige sportlening voor verduurzaming

Naast de verschillende subsidies die in 2020 beschikbaar zijn voor sportverenigingen om te verduurzamen, kunnen sportclubs nu heel voordelig een sportlening aanvragen bij het BNG Duurzaamheidsfonds. Met de borgstelling vanuit de Stichting Waarborgfonds Sport is het daarmee mogelijk om tegen een zeer gunstig rentetarief het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak of LED verlichting langs het veld te financieren.

Meer informatie

Sponsoring voor sportclubs

Met het verduurzamen van uw sportclub, verlaagt u uw maandelijkse energiekosten. Daarnaast willen wij graag dat uw sportclub door te verduurzamen ook op korte termijn al profiteert van een vollere clubkas. Daarom bieden wij vanuit SportMatch ook sponsoring, passend bij de verduurzamingsambities van uw club. 

Sponsoring aanvragen