Informatie over subsidies

De aankoop van isolatie, zonnepanelen of warmtepomp is vaak een grote investering. Om deze energiebesparende maatregelen nog interessanter te maken stelt de overheid regelmatig subsidies beschikbaar. Op deze pagina lichten wij enkele subsidies uit die van toepassing zijn op het energiezuiniger maken van uw huis.

Meer informatie
Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunt u informatie vinden over vele verschillende subsidies. Met de handige subsidiewijzer kunt u bekijken welke subsidies voor u van toepassing zijn.

Subsidies voor warmtepompen en zonneboilers
Bij de RVO kunnen particulieren, bedrijven en woningcorporaties sinds januari 2016 subsidie aanvragen voor warmtepompen en zonneboilers. Deze subsidie, de Investeringssubsidie Duurzame Energie, helpt bij de aanschaf van apparaten die duurzame energie opwekken.

Isoleren

Investeringssubsidie Duurzame Energie

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Meer informatie

BTW teruggave op zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen neemt, kunt u de BTW van de aankoop en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Dit doet u met de BTW-aangifte over het jaar waarin u de aanschaf van de zonnepanelen geeft gedaan. 

De Belastingdienst ziet u als ondernemer wanneer u zonnepanelen heeft en teruglevert aan een energiebedrijf. Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.

Meer informatie
Warmtepomp

Energiebespaarlening

Een andere mogelijkheid om uw investering te financieren is gebruik te maken van de Energiebespaarlening. Bij deze lening staat het rentetarief voor de gehele looptijd vast en betaalt u een vast bedrag per maand. De looptijd ligt tussen de 7 en 15 jaar. De rente van de lening is voor de meeste woningeigenaren fiscaal aftrekbaar. Op de website van de Energiebespaarlening kunt u meer lezen over de lening.

monteur-isoleren

Energiebesparing Eigen Huis

Gaat u twee of meer isolerende maatregelen nemen? Dan kunt u een subsidie Energiebesparing Eigen Huis aanvragen. Hiermee bespaart u flink op de kosten van het isoleren van uw huis.

*Helaas is de subsidiepot leeg en is het sinds mei 2017 niet meer mogelijk een aanvraag in te dienen. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn houden wij u daarvan op de hoogte.

Meer informatie
Deze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren